LEEUWARDEN – Op 3 april 2014 hebben het bestuur, de trainer en de spelers van SC Cambuur nadrukkelijk afstand genomen van de misdragingen door Cambuursupporters op 1 april jongstleden.

Veertien relschoppers die dinsdag 1 april jongstleden het Cambuurstadion zijn binnendrongen, vernielingen hebben gepleegd en de vertrekkend trainer Dwight Lodeweges hebben bedreigd, hebben een stadionverbod gekregen van SC Cambuur. Deze personen zijn op 4 april schriftelijk op de hoogte gesteld van dit verbod.

In aansluiting op dit stadionverbod heeft burgemeester Ferd Crone aan elf van hen een brief gestuurd waarin hij aangeeft dat hij het voornemen heeft om hen een gebiedsverbod op te leggen voor het stadiongebied bij thuiswedstrijden voor een periode van 3 jaar.

Op 4 april heeft SC Cambuur ook aangifte gedaan bij Politie Leeuwarden over het incident van 1 april. Politie Leeuwarden gaat de zaak de komende tijd onderzoeken.

De gemeente Leeuwarden en SC Cambuur sluiten niet uit dat het aantal stadion- en gebiedsverboden in de komende tijd nog zal toenemen.

Bron: Cambuur / Gemeente Leeuwarden

 

Share.

Comments are closed.