LEEUWARDEN – Op zaterdag 30 april 2011 staat Leeuwarden bol van de feestelijke Koninginnedagactiviteiten. Voor jong en oud is er van alles te beleven in het centrum van de stad. Een overzicht.

Vrijmarkt

In de binnenstad is een vrijmarkt met handel in tweedehandsspullen door particulieren, 08.30 – 17.00 uur. Innemen van plaatsen mag op 29 april vanaf 18.00 uur.

Kindervrijmarkt

Kinderen weten waar ze moeten zijn op Koninginnedag: in de Prinsentuin! Het park is gereseveerd voor de jongste handelaren om op de kindervrijmarkt hun spulletjes aan de man te brengen, 08.30 – 17.00 uur.

Commerciële markt

Op de Groeneweg ter hoogte van de Noorderweg/Arendstuin en Hoeksterend is de commerciële markt, 08.30 tot 17.00 uur.

Activiteiten voor kinderen

Naast de kindervrijmarkt in de Prinsentuin zijn er op de Boterhoek diverse kermistattracties en ter hoogte van het Heer Ivostraatje springkussens voor de kinderen.

Queensday Outdoor

Groot muziekfeest op het Oldehoofsterkerkhof voor liefhebbers van dance, club, house, pop, latin, R&B, feest. In de line-up staan onder meer The Partysquad en Afro Jack.  Vanaf 17.00 uur tot 01.00 uur entree 5 euro. Kijk voor meer informatie bij Club Noa (opent in nieuw venster).

Leeuwarder muziekplein

Gratis toegankelijk evenement in de Arendstuin met Nederlands- en Engelstalige muziek, 11.00 – 22.00 uur.

Dance Viering Mata Hariplein

Gratis toegankelijk evenement met nationale en internationale DJ’s voor danceliefhebbers op het Mata Hariplein, 13.00 – 22.00 uur.

Koninginnedagconcert

Feestelijk concert in de muziekkoepel in de Prinsentuin, 14.00 tot 18.00 uur.

Pramen met muziek

Ter verhoging van de feeststemming varen er de hele Koninginnedag pramen met muziek door de binnenstad.

Bron: Gemeente Leeuwarden

Share.

Comments are closed.