LEEUWARDEN – Een woning aan de Bildtsestraat is in de nacht van zondag op maandag door een grote uitslaande brand verwoest.

Om 4.55 uur kwam de eerste melding binnen die al een minuut later werd opgeschaald naar middel-brand. De brandweer rukte uit met twee tankautospuiten en een hoogwerker. Bij binnenrijden van de Bildtsestraat waren de grote vlammen op grote afstand zichtbaar. Aan de voorkant van de woning werd direct aanval geopend met blusschuim. Ondertussen ging het tweede team via achtertuin op het dak van een berging staan om aan de achterkant te kunnen blussen. Ook werd de hoogwerker opgesteld en begonnen de brandweerlieden het vuur van drie zijden te bestrijden. Na ruim tien minuten was de brand onder controle. Het nablussen zal echter nog veel tijd in beslag nemen. De politie heeft aantal woningen uit voorzorg geƫvacueerd.

Politiebericht

De politie is op zoek naar de bewoners van een woning aan de Bildtsestraat die maandagmorgen rond 5.00 uur door een brand verwoest werd. In de woning werden resten van een mogelijke hennepkwekerij aangetroffen.

Een buurtbewoner had gezien dat een man en een vrouw met een kind op schoot rond 04.45 uur in een rode Volkswagen Caddy bij de woning vandaan reden. Kort hierop zagen ze rook uit de woning komen en belden 1-1-2. De brandweer had de brand snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de woning afbrandde. De meldkamer deed een twitter bericht en een burgernetactie eruit gaan om de bewoners van de woning te lokaliseren. De Volkswagen Caddy werd later leeg in de Boomgaardstraat aangetroffen. Van de bewoners ontbreekt nog ieder spoor.

Video:


Share.

Comments are closed.