LEEUWARDEN – In 2010 is in de wijk Wielenpolle de riolering vernieuwd. Ook zijn de kabels en leidingen door nutsbedrijven vernieuwd.

Vervolgens zijn de straten en de trottoirs opnieuw gestraat. De riolering is niet goedgekeurd en moet deels opnieuw worden aangelegd.

Video-inspectie
Voordat het werk van de aannemer wordt overgedragen naar de gemeente vindt er een opname (controle) plaats. Een vast onderdeel van deze controle is een video-inspectie van de riolering. Hierbij rijdt een videocamera door het riool die mogelijke gebreken ziet en vastlegt, zoals afwijkingen in hoogte ligging (doorbuiging) en lekkages.

Scheef en lekkages
Uit de video-inspectie bleek dat grote delen van de nieuwe riolering in de Wielenpolle niet goed liggen. Delen van het riool liggen niet in een rechte lijn, zowel in horizontale als in verticale richting. Hierdoor blijft water in het riool blijft staan. Er zijn ook lekkages bij aansluitingen van buis op buis.

Afgekeurd
De afwijkingen zijn niet acceptabel voor de gemeente Leeuwarden. De gemeente heeft besloten de afgekeurde riolering te laten herstellen en heeft de aannemer opdracht gegeven de afgekeurde delen van de riolering opnieuw te leggen. Wanneer dat gaat gebeuren is nog niet bekend. Het tijdstip van de uitvoering wordt in overleg met de aannemer vastgesteld.

Bron: Gemeente Leeuwarden

Share.

Comments are closed.