Brand in flat
LEEUWARDEN- De politie heeft de vrijdagmorgen de brandweer geassisteerd bij een woning brand in de Professor mr. P.S. Gerbrandyweg. Door nog onbekende oorzaak ontstond er brand in de kamer van de bovenverdieping. Nadat de brandweer via 1-1-2 was door de bewoonster de woning was gewaarschuwd, kon de bewoonster de woning tijdig verlaten. De brandweer had de brand snel onder controle. Door de brand ontstond er veel rook en waterschade.

Mannen aangehouden voor belediging
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Weaze een 46-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden toen hij in beschonken toestand op straat lag en meende de helpende agenten te moeten beledigen. Rond 07.00 uur beledigde een 27-jarige Leeuwarder op de Oosterkade surveillerende agenten omdat hij meende zijn middelvinger op te moeten opsteken. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en daar voor verhoor ingesloten. Tegen beide verdachten werd proces-verbaal opgemaakt en kunnen boete verwachten van 500 euro.

Man aangehouden voor vernieling
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van vrijdag een 27-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van vernieling. Een getuige had gezien dat de man op de Stationsweg een verkeersbord vernielde en belde direct via 1-1-2 de politie. Doordat de getuige een goed signalement en looprichting van de verdachte had doorgegeven, kon deze direct daarna worden aangehouden. De man is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De gemeente doet aangifte. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en zal de schade aan het verkeerbord moeten betalen.

Man mishandeld
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een mishandeling die vrijdagavond plaatsvond in de Huizumerlaan. Daarbij werd een 20-jarige inwoner van Leeuwarden door een 24-jarige plaatsgenoot mishandeld toen hij zijn bezittingen kwam halen. Het slachtoffer werd door de man in zijn gezicht geslagen en liep daarbij letsel op. Hij moest zich in het MCL aan zijn verwondingen laten behandelen. De verdachte ging er na zijn daad ervandoor. Het slachtoffer deed aangifte.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.