Vrouw gewond bij een aanrijding
LEEUWARDEN- De politie heeft zaterdagmiddag op de Lieuwenburg een aanrijding met letsel afgehandeld. Daarbij werd een 52-jarige inwoonster van Leeuwarden  aangereden door een auto die bestuurd werd door een 82-jarige inwoonster van Leeuwarden. De automobiliste zag het slachtoffer tijdens het inparkeren over het hoofd en reed haar omver. De vrouw raakte aan haar onderbeen gewond en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Tegen de automobiliste werd proces-verbaal opgemaakt.

Man beroofd van geld
LEEUWARDEN- De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal met geweld die zaterdagmiddag rond 16.00 uur plaatsvond bij een betaalautomaat bij het NS Station aan het Stationsplein. Daar werd een man (leeftijd en woonplaats onbekend) door een man en vrouw van zijn geld beroofd nadat hij dit had gepind. De blanke vrouw sloeg het slachtoffer waarna de man met een Afrikaans uiterlijk het geld pakte. Na hun daad gingen zij lopend ervandoor in de richting het centrum van Leeuwarden. De man en de vrouw hadden een fiets bij zich. De politie is op zoek naar getuigen. Tegenover de betaalautomaat zijn restaurants en andere horecagelegenheden gevestigd waar tijdens de overval veel klanten op de terrassen zaten. De politie wil graag in contact komen met getuigen of anderszins informatie hebben. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Het slachtoffer deed aangifte.

Man aangehouden voor bedreiging en mishandeling
LEEUWARDEN- De politie heeft zaterdagmorgen een 32 -jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging. De man mishandelde in een woning in Leeuwarden zijn 27-jarige vriendin. Hij stak haar met een mes en bedreigde de vrouw. Daarnaast vernielde hij het huisraad in de woning. De man werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De vrouw deed aangifte.

Man aangehouden voor bedreiging en belediging
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 23-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van bedreiging en belediging. De man, die een relatie met de vrouw had gehad, bedreigde haar in een woning in de Doniastraat die via 1-1-2 de politie belde. Toen de gewaarschuwde agenten ter plaatse kwamen was de man nog in buurt en werd hij aangehouden. Tijdens het transport naar het politiebureau meende de man de agenten te moeten beledigen. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor vervelend gedrag
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 23-jarige inwoner van Menaldum proces-verbaal gegeven omdat de man zich vervelend gedroeg. Op het Ruiterskwartier stelde de man zich agressief op tegen het uitgaanspubliek en wilde vechten. De man negeerde vervolgens diverse waarschuwingen van de agenten waarna hij alsnog werd aangehouden voor verstoring van de openbare orde. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem werd opmaakt.

Man aangehouden voor diefstal portemonnee
LEEUWARDEN- De politie heeft een 48-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden in een horecagelegenheid aan de Nieuwestad op verdenking van diefstal. Een medewerker van het bedrijf ontdekte dat de verdachte bezig was jassen en tassen te doorzoeken in een kleedruimte voor her het personeel. De medewerker hield de verdachte aan en waarschuwde direct via 1-1-2 de politie. De verdachte werd overgedragen aan de politie. In de kleding van de verdachte trof deze twee portemonnees aan die eigendom zijn van de medewerkers. De man werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. De benadeelden deden aangifte.

Bij een ontdekking op heterdaad mag een IEDER de verdachte aanhouden en overdragen aan de politie.

Man aangehouden voor diefstal met geweld
LEEUWARDEN- De politie heeft zaterdagavond op de Wirdumerdijk een 37-jarige inwoner van die stad aangehouden op verdenking van diefstal met geweld en mishandeling. Toen het slachtoffer, een 32-jarige inwoner van Leeuwarden over de Wirdumerdijk liep, werd hij ingehaald door de verdachte. Deze probeerde bij het passeren de tas van het slachtoffer van de schouder te trekken. Toen dat niet lukte, trok hij aan een ketting met daaraan een sleutel die aan de broeksriem van het slachtoffer zat bevestigd. Toen deze door de het geweld los knapte nam de verdachte met de buit de benen. Het 32-jarige Leeuwarder aarzelde geen moment en ging achter de verdachte aan en wist hem te overmeesteren. Tijdens de aanhouding werd het slachtoffer door de man enkele keren met een stok gestoken. Daarbij raakte het slachtoffer licht gewond aan zijn hand. Een getuige belde via 1-1-2 de politie die de verdachte aanhield en meenam naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. Het slachtoffer deed aangifte.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.