Fietsster gewond na aanrijding
LEEUWARDEN – De politie heeft vrijdagmiddag een verkeersongeval op de Kanaalweg afgehandeld. Omstreeks 16.40 uur wilde, vanaf de Anne Vondelingweg, een 32-jarige bestuurder uit Leeuwarden de Kanaalweg oprijden in de richting van centrum. Vermoedelijk heeft de automobilist de 12-jarige fietsster uit Leeuwarden, die van rechts kwam, over het hoofd gezien met een aanrijding tot gevolg. Met letsel aan haar been is het 12-jarig meisje per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad.

Aanhouding na brandstichting
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 43-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van brandstichting. Bij een portiek van een flat op de hoek Siebe Schootstrastraat met de Krijn van den Helmstraat stond rommel in de brand. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen. Gealarmeerde agenten werden door getuigen gewezen op de 43-jarige man die het vuur zou hebben opgestookt. De man kon in zijn woning op enkele meters afstand van de brand aangehouden worden. Voor nader onderzoek is hij ingesloten op het politiebureau.

Vervelende treinreizigers
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen, een 17-jarige jongen uit Franeker en een 41-jarige man uit Leeuwarden aangehouden voor verstoring van de openbare orde en voor het niet voldoen aan bevel/vordering. Omstreeks 23.25 uur kwam de melding dat op het station van Leeuwarden in de trein naar Harlingen een groep jongens bevond die zich zeer vervelend gedroegen. Volgens getuigen kwamen vijf jongens de coupe binnen toen de trein op het punt stond om te vertrekken. De mannen waren duidelijk onder invloed en vervelend in de richting van de andere aanwezige reizigers. De politie werd gealarmeerd die de groep verzocht naar buiten te gaan. Een van hen, de 17-jarige, werkte hier niet aan mee. Door een agent werd hij naar buiten gebracht waar zijn gedrag door ging. Doordat de anderen zich er mee bemoeiden ontstond een onrustige sfeer. De 17-jarige werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De 41-jarige man bemoeide zich met de aanhouding en wilde het perron niet verlaten. Daarop werd ook hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor konden beide heren met een bekeuring voor het verstoren van de openbare orde het politiebureau weer verlaten.

Bromfietser onder invloed
LEEUWARDEN – De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 23-jarige man uit Burgum. Surveillerende agenten hielden omstreeks 02.50 uur de bromfietser staand op de Alddiel voor een alcoholcontrole. Na een blaastest werd op het politiebureau een ademanalyse afgenomen. Deze had 385 ug/l als resultaat, goed voor een rijverbod van 5 uren. Naast de invordering van het rijbewijs werd tegen deze beginnend bestuurder proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding na mishandeling
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 20-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling. Omstreeks 03.40 uur kreeg de politie de melding dat de auto van een 26-jarige man uit Voorhout was vernield. Ter plaatse gaf de aangever aan dat hij de straat was ingereden en zag dat een man met zijn fiets op de rijbaan stond. Bij het passeren van de fietser zag de aangever dat de verdachte zijn fiets hardhandig tegen de auto gooide. De bestuurder stapte uit om verhaal te halen. De 20-jarige wilde niet zijn identiteit geven waarna de bijrijder van de aangever de politie ging bellen. De verdachte werd kwaad en duwde en sloeg vervolgens de 26-jarige man die hierdoor ten val kwam. De 20-jarige liep hard weg maar liet zijn fiets en tas achter. Agenten vonden adresgegevens in de tas waarna zij de verdachte in zijn woning hebben aangehouden. Op het politiebureau werd hij ingesloten.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.