Inbraak woning
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan het Lenteklokje die zaterdag overdag plaatsvond. De dader(s) kwam(en) de woning binnen door een raam aan de achterzijde van de woning te forceren. Uit de woning werden digitale camera’s, een laptop, mobiele telefoons en mogelijk nog meer spullen gestolen. Een 34-jarige inwoner van Leeuwarden doet aangifte.

TV en laptops gestolen
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een woninginbraak die zaterdagavond plaatsvond in een woning aan de Taniaburg. De daders kwamen de woning binnen door een raam te forceren. Uit de woning werden twee televisies en twee laptops weggenomen. De 25-jarige bewoonster deed aangifte.
Tip:
Installeer een programma op je computer, laptop, smartphone of tablet-pc om hem bij diefstal eenvoudig te kunnen traceren. Op de website www.keurmerkveiligwonen.nl/consumentleest u alles over hoe u uw woning veiliger kunt maken of ga naarwww.123inbraakcheck.nlen test hoe snel een inbreker uw huis binnen kan komen.

Veel buit bij inbraak
LEEUWARDEN- De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak die in de nacht van zaterdag op zondag plaatsvond in een woning aan de Archipelweg, De dader(s) kwam(en) de woning binnen door een raam te forceren. Uit de woning werden een beeldscherm, een fotoscanner, een koperen klok, een dvd-writer, dvd-speler een aantal cd’s en dvd’s en een Christusbeeld gestolen. De inbraak moet zijn gepleegd tussen zaterdagavond 17.30 uur en zondagmorgen 02.00 uur. De 76-jarige bewoner deed aangifte.

Aangehouden voor straatroof
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in de Minnemastraat een 32-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van het plegen van een straatroof.
Een 19-jarige inwoner van Burgum liep samen met een vriendin naar haar auto die geparkeerd stond op een parkeerplaats aan de Doelestraat. Toen de verdachte tussen de beide dames door kwam fietsen trok hij de tas van het slachtoffer uit haar handen waarna hij snel weg fietste in de richting van de Groeneweg. Het slachtoffer belde direct via 1-1-2  de politie en gaf een duidelijk signalement een rijrichting door waarna hij door de agenten even later kon worden aangehouden. De man is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. Het slachtoffer deed aangifte.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.