Diefstal lood
LEEUWARDEN – De politie onderzoekt de diefstal van 34 meter lood met een breedte van 50 centimeter. De diefstal vond plaats in de nacht van dinsdag op woensdag bij een kinderopvang aan het Kalverdijkje. Een 54-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Mishandeling door ex
LEEUWARDEN – De politie heeft een 26-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling. De verdachte mishandelde tijdens een ruzie zijn ex-vrouw, een 27-jarige inwoonster van Leeuwarden in haar woning. Zij belde direct via 1-1-2 de politie waarna de verdachte kon worden aangehouden. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten in het bureau van politie. Het slachtoffer deed aangifte. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en het protocol huiselijk geweld opgestart.

Hennepkwekerijen ontmanteld
LEEUWARDEN- De politie heeft woensdagmiddag op de Roptastate een ontmantelde hennepkwekerij aangetroffen. Een 29- en een 24-jarige man uit Leeuwarden werden aangehouden op verdenking van het vervaardigen van softdrugs. De agenten kwamen de hennepkwekerij op het spoor door anonieme tips en eigen onderzoek. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor mochten de mannen met proces-verbaal het bureau weer verlaten. In een woning aan de Gealanden werd een hennepkwekerij aangetroffen waarbij 27 volgroeide hennepplanten en 40 stekken werden aangetroffen. Daarbij werd een 43-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden. Ook hier bleek men de elektriciteit op een illegale manier af te nemen. Tenslotte gingen de agenten naar een woning aan de Hoeksterpoort. Daar werd een hennepkwekerij met 113 planten aangetroffen. De 42-jarige bewoner werd aangehouden. De stroom voor deze kwekerij werd illegaal afgetapt. Tegen alle verdachten werd na verhoor proces-verbaal opgemaakt.

Man betaalt openstaande boetes
LEEUWARDEN – Een 27-jarige inwoner van Aldeboarn heeft woensdagmiddag voor 1000 euro aan openstaande boetes moeten betalen. Surveillerende agenten kwamen de man tegen op de Weaze. Na controle van zijn gegevens bleek dat de 27-jarige nog diverse boetes had openstaan voor een totaalbedrag van 1000 euro. De man werd overgebracht naar het politiebureau. Na betaling van de 1000 euro mocht hij het bureau weer verlaten.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.