Straatroof
LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar een poging tot straatroof die plaats vond in de Valeriusstraat. Een 19-jarige inwoonster van Leeuwarden fietste in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.00 uur over de Valeriusstraat naar huis. Hier werd zij ingehaald door een man op een fiets die naast haar kwam rijden. Het slachtoffer werd vastgepakt en kwam hierdoor ten val. De man kwam bij haar staan en wilde dat ze haar mobiele telefoon aan hem gaf. De 19-jarige was dit niet van plan en maakte dit ook duidelijk aan haar aanvaller. De man zag in dat hij haar telefoon niet kreeg en vluchtte weg.

Signalement:
– blanke man
– leeftijd ongeveer 25 jaar
– lengte rond de 1.70 meter
– droeg een bril met zwart opvallend montuur en een donker grijze muts
– reed op een fiets met twee witte (kranten bezorgers) fietstassen
De politie wil graag in contact komen met mensen die aan de hand van het opgegeven signalement in combinatie met de fiets iemand denken te (her) kennen. De politie is bereikbaar via het telefoonnummer 0900 – 8844 of als u anoniem wilt blijven 0800 -7000.

Diefstal plaatsbewijzen
LEEUWARDEN – De politie heeft vrijdag rond 22.00 uur een 32-jarige inwoner van Minnertsga aangehouden voor diefstal. De 32-jarige wilde met de bus van Leeuwarden naar Minnertsga maar had niet voldoende geld bij zich. De buschauffeur liet hem niet toe. De man greep naar de plaatsbewijzen die bij de chauffeur lagen en ging er met een aantal kaartjes vandoor. Aan de hand van het opgegeven signalement werd de verdachte aangehouden bij de Doelensteeg. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding en is geboeid overgebracht naar het politiebureau. In de politieauto spuwde hij naar de agenten en ook in het politiebureau was de 32-jarige recalcitrant. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.