Drukke Koninginnedag sfeervol verlopen
LEEUWARDEN – Koninginnedag is in Leeuwarden sfeervol verlopen. De stroom van het publiek kwam vanwege het mooie weer al vroeg op gang. De politie was de gehele dag aanwezig en in samenwerking met medewerkers van de gemeente Leeuwarden en beveiligingspersoneel werd toezicht gehouden. Ook op de wateren in en rondom Leeuwarden was de politie aanwezig met een boot. Volgens tellingen van medewerkers van de gemeente Leeuwarden waren 130.000 bezoekers aanwezig in de Friese hoofdstad. Tijdens Koninginnedag werden door de politie 17 aanhoudingen verricht voor onder ander het verstoren van de openbare orde, openbaar dronkenschap, bezit van harddrugs, vernieling en belediging. Tegen alle verdachten werd proces-verbaal opgemaakt. Een deel van hen mocht daarna het politiebureau weer verlaten.

Man aangehouden voor diefstal auto
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van zondag op maandag in de Ekkswerd rond 05.30 uur een 35-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van diefstal van een auto. De man had de auto van een 30-jarige ex-vriendin rond 05.00 uur in de Accamastraat gestolen. Zij werd wakker van gebonk op de deur en vervolgens van een startende auto. Uit het raam zag zij dat haar ex-vriend haar zwarte auto zonder haar toestemming wegnam. Oplettende agenten zagen de verdachte even later op een fiets in de Eekswerd rijden waarna hij werd aangehouden. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. De eigenaresse van de auto deed aangifte.

Sieraden geld buit bij inbraak
LEEUWARDEN- De politie stelt een onderzoek in naar een woninginbraak die in de nacht van zondag op maandag plaatsvond in een woning aan de Willem Lorestraat. Uit de woning werden gouden sieraden, een horloge en geld weggenomen. Het is nog onduidelijk hoe de inbreker(s)de woning binnen zijn gekomen. Een 31-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Mishandeling met traangas
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag rond 00.30 uur een 44-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden voor mishandeling. In een horecagelegenheid in Bij de Put spoot de 44-jarige traangas in de ogen van een 42-jarige inwoonster van Leeuwarden. Het is nog niet duidelijk waarom zij dit deed. De verdachte ging er van door maar werd later in haar woning aangehouden.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.