Treinreiziger aangehouden voor belediging
LEEUWARDEN – De politie heeft zondagochtend een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van belediging. Tijdens een controle in de trein van Harlingen naar Leeuwarden bleek de man niet te beschikken over een geldig vervoersbewijs. Tijdens een gesprek met een controleur werd de 28-jarige boos. Hij beledigde diverse malen de controleur. Reden genoeg om de politie te waarschuwen. Op het station van Leeuwarden werd de verdachte aangehouden. Tijdens de fouillering vonden agenten inbrekersgereedschap, waaronder schroevendraaiers en handschoenen, bij de man. Ook bleek hij in het bezit te zijn snoepgoed en frisdrank. Dit werd in beslag genomen. De 28-jarige werd voor nader onderzoek ingesloten. De controleur deed aangifte. Later die middag kwam een melding van een inbraak in een buurthuis aan deFrisia in Franeker. Daar was onder andere snoepgoed en frisdrank buit gemaakt. De politie onderzoekt nu of de 28-jarige man verantwoordelijk is voor deze inbraak. Namens het buurthuis deed een 42-jarige inwoner van Franeker aangifte.

Twee mannen aangehouden voor woninginbraak
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag in de Indulindestraat twee inwoners van Leeuwarden van 32 en 34 jaar aangehouden op verdenking van een woninginbraak. Tevens werd de 32-jarige aangehouden op verdenking van heling. Surveillerende agenten kregen een melding dat bij een woning in de Sumatrastraat was ingebroken. In deze woning lag materiaal opgeslagen voor een renovatieproject. Getuigen hadden twee mannen zien lopen met een aantal dozen. Reden om direct via 1-1-2 de politie te waarschuwen. Na een zoekactie werd in een woning aan de Indulindestraat een 34-jarige man aangetroffen. Hij voldeed volledig aan het opgegeven signalement en werd daarom aangehouden. Voor de woning stond de 32-jarige. Ook voldeed aan het opgegeven signalement. De man stond naast een fiets met opengebroken slot. Dit was volgens de Leeuwarder zijn fiets. Omdat de agenten het sterke vermoeden dat de fiets van diefstal afkomstig was, werd de 32-jarige ook aangehouden voor heling. De fiets werd in beslag genomen. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Inbreker betrapt
LEEUWARDEN – De politie onderzoekt een inbraak in een schuur achter een woning aan de Aert van der Neerstraat. In de nacht van zondag op maandag betrapte de bewoner een voor hem onbekende man in zijn schuur. Het werd al snel duidelijk dat het om een inbreker moest gaan. De gehele vriezer was leeg gehaald en ook een voorraad met drinken was inmiddels weg. In de brandgang, achter de schuur, stonden nog veel meer goederen. Waarschijnlijk met de bedoeling om ze allemaal mee te nemen. Bij het zien van de bewoner sloeg de inbreker op de vlucht. Ondanks een zoekactie werd hij niet meer aangetroffen. De 32-jarige bewoner deed aangifte.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.