Geld gestolen na diefstal pinpas
LEEUWARDEN- De politie stelt een onderzoek naar de diefstal van een pinpas waarmee geld werd gepind. De laffe diefstal vond dinsdagmorgen rond 11.46 uur plaats vond in een lift van een gebouw aan de Pieter Sipmawei. Een 88-jarige vrouw had boodschappen gedaan bij een supermarkt aan de zelfde weg. Nadat zij de boodschappen met haar pinpas had betaald, ging zij lopend naar huis. In de lift van haar flat werd zij aangesproken door een voor haar onbekende man. Hij deed net deed of hij een biljet van 20 euro vond en vroeg aan de vrouw of dit mogelijk van haar afkomstig was. Het slachtoffer keek ter controle in haar portemonnee, waarna de man de bankpas, zonder dat zij dit merkte wegnam. Even later bleek geld van haar rekening te zijn gehaald. Het slachtoffer deed aangifte.

Bromfietser opnieuw in de fout voor rijden onder invloed
LEEUWARDEN- De politie heeft rond middernacht in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Groningerstraatweg, tegen een 30-jarige inwoner van Leeuwarden proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol. Een agent zag de man op zijn bromfiets rijden en besloot hem te controleren. Tijdens het gesprek bleek dat de bromfietsbestuurder geen AM-rijbewijs had. Daarnaast bleek zijn B rijbewijs ongeldig verklaard, omdat hij niet had meegewerkt aan een Educatieve Maatregel Alcohol (EMA). De agent rook dat hij (opnieuw) alcohol had gedronken waarna hij werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Daar blies de hardleerse weggebruiker 605 ug/l.

Aangehouden voor belediging
LEEUWARDEN- De politie heeft vrijdagavond rond 22.30 uur op de Tweebaksmarkt een 40-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden op verdenking van belediging. De vrouw maakte op straat ruzie met een man en had geopend blik bier bij haar. De agenten spraken de vrouw aan en gaven haar een proces-verbaal omdat zij op straat bier stond te drinken. Hierbij werd de verdachte kwaad en schold de agent uit. Zij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen haar werd opgemaakt. Na verhoor werd zij heengezonden.

Man snijdt zoon met schaar
LEEUWARDEN- De politie heeft vrijdagavond in de Balistraat een 53-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling. De verdachte kreeg, terwijl hij in de tuin zat bier te drinken, ruzie met zijn 25-jarige zoon waarna hij hem met een schaar sneed. Het slachtoffer belde politie waarna de onder invloed van alcohol zijnde verdachte werd aangehouden. Hij werd voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en de schaar werd in beslag genomen. Het slachtoffer deed aangifte.

Aangehouden voor bedreiging
LEEUWARDEN- De politie heeft vrijdagavond op de Dammelaan een 44-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van bedreiging. De man had even daarvoor een medewerker van een zorgopvang aan de Goudenregenstraat met een mes bedreigd. Na zijn daad ging hij er vandoor. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De medewerker doet aangifte.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.