Agenten beledigd
LEEUWARDEN – De politie hield zondagmorgen een 20-jarige man uit Amersfoort aan. Agenten reageerden op een melding van een vechtpartij op het Ruiterskwartier in Leeuwarden. Agenten zagen dat de 20-jarige man zich erg vervelend gedroeg. Toen agenten hem op zijn gedrag aanspraken vond hij het nodig om de agenten te beledigen. Hij schold de agenten uit voor rotte vis en spuugde naar een agent. Bij zijn aanhouding verzette de verdachte zich hevig. Agenten konden de amokmaker met gepast geweld in de boeien slaan. Hij is ingesloten. De agenten deden aangifte en maken proces-verbaal op.

Doorgedraaide vrouw sticht brand en probeert agent te steken
LEEUWARDEN – Een 25-jarige vrouw uit Leeuwarden die in behandeling is bij de GGZ, zorgde zaterdagavond voor een hoop problemen. De vrouw moest vanuit haar woning aan de Nieuweburen worden overgebracht naar een behandelinrichting. Dit weigerde ze waardoor de politie ter assistentie was gevraagd. Nadat agenten zich de toegang hadden verschaft stichtte de vrouw brand en stak met een mes in op één van de agenten. Ook gebruikte ze een spuitbus deodorant als vlammenwerper. Door pepperspray te gebruiken konden de agenten de vrouw onder controle krijgen. De brandweer bluste de binnenbrand. De aangevallen agent moest zich met lichte verwondingen aan een arm en omdat hij veel rook had binnengekregen, onder doktersbehandeling stellen. De vrouw is aangehouden en op verdenking van brandstichting, bedreiging en poging tot zware mishandeling en voor nader onderzoek ingesloten.

Bankmedewerker bedreigd na opmerking over roken
LEEUWARDEN – Een medewerker van een bank aan het Zuiderplein in Leeuwarden deed zaterdagmiddag aangifte van bedreiging. De man sprak een bezoeker, die in het bankgebouw een sigaret opstak, er op aan dat dit niet was toegestaan. De man, een 64-jarige inwoner van Leeuwarden, reageerde hier op door tegen de medewerker te zeggen dat hij hem zou neersteken met een mes. De gewaarschuwde politie hield de man aan voor de bank. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Man bijt portier
LEEUWARDEN – De politie in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen (29 en 30 jaar) uit Leeuwarden aan op verdenking van mishandeling. Een 26-jarige horecaportier kreeg het op het Ruiterskwartier in Leeuwarden, om nog onduidelijke reden, aan de stok met beide mannen. Bij een confrontatie werd de portier door de 30-jarige Leeuwarder in zijn onderarm gebeten. Beide mannen gingen er daarna rennend vandoor. Het duo kon op basis van goede signalementen in de omgeving door agenten worden aangehouden. Zij moesten mee naar het politiebureau en werden ingesloten. De portier moest zich onder doktersbehandeling stellen. Hij deed aangifte. De politie stelt een onderzoek in.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.