Man aangehouden wegens mishandeling met een glas
Leeuwarden – In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 25-jarige man uit Leeuwarden aangehouden voor mishandeling.

De man wordt er van verdacht een 33-jarige man uit Leeuwarden te hebben mishandeld in een uitgaansgelegenheid aan het Ruiterskwartier. De man stak het slachtoffer met een glas in zijn nek. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. De 25-jarige man is ingesloten in afwachting van het onderzoek.

Vier mannen aangehouden voor mishandeling
Leeuwarden – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen van 17 jaar uit Leeuwarden twee mannen van 18 en 19 jaar oud uit Leeuwarden aangehouden voor mishandeling.

Een 31-jarige man uit Alphen aan den Rijn fietste met twee vrienden over de Harligersingel toen zij ter hoogte van een bushokje een grote groep jongeren moest passeren. Eén van hen ging op het fietspad staan om de weg voor de fietsers te blokkeren. Toen de 31-jarige man de jongeman aan de rechterkant wilde passeren kreeg hij een vuistslag waardoor de man viel. Toen hij vroeg waarom de jongeman dit had gedaan kwamen er meerdere jongeren uit het groepje om hem af en mishandelden de man uit Alphen aan den Rijn. De man kon ontkomen en belde de politie die kort daarna de vier mannen kon aanhouden. Het viertal is ingesloten in afwachting van het onderzoek waarin wordt gekeken wat ieders rol was bij deze mishandeling.

Twee mannen aangehouden wegens belediging
Leeuwarden – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen van 18 jaar uit Leeuwarden en Burgum aangehouden voor belediging.

Surveillerende agenten zagen het tweetal meerdere malen rijden over het Ruiterskwartier, waar de mannen vervolgens hun auto stil zetten. Aangezien er op het Ruiterskwartier een verbod geldt om stil te staan hebben de agenten na de zoveelste ‘tussenstop’ van de mannen op het Ruiterskwartier hen staande gehouden om een bekeuring uit te schrijven voor deze overtreding. De mannen waren hier niet van gediend en beledigden de agenten meerdere malen. Hierop is het tweetal aangehouden. De mannen verzetten zich hierbij zo hevig dat zij met gepast geweld uiteindelijk zijn overgebracht naar het politiebureau. Het tweetal is ingesloten in afwachting van het onderzoek.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.