LEEUWARDEN – Op vrijdag 13 september opent Hare Majesteit Koningin Máxima om 12.00 uur het nieuwe Fries Museum.

Iedereen is van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn. Om 11.30 uur is op het Wilhelminaplein voor het museum een verrassend muzikaal voorprogramma. Vanaf circa 12.30 uur tot 20.00 uur is het Fries Museum voor iedereen gratis toegankelijk.

Tetoonstellingen
Het museum opent met 4 grote exposities: Ferhaal fan Fryslân is een verrassende kennismaking met Friesland en de Friezen. Oud Geld gaat over schoonheid en macht in de Gouden Eeuw, Jort Kelder laat zien dat begrippen als old boys network en musthaves van alle tijden zijn. Horizonnen toont op de bovenste etage moderne en hedendaagse kunst in een veranderend Friesland. In het Fries Verzetsmuseum ontmoet je de bewoners van Friesland in de jaren 1940-1945.

Fries Museum
De hal van het museum is voor iedereen vrij toegankelijk. Café Thús is dagelijks vanaf 11.00 uur geopend. Er is een museumwinkel en Slieker Film programmeert in 3 zalen films.

Ontwerp
Het museum is ontworpen door Hubert-Jan Henket van Bierman Henket architecten. Vanaf zaterdag 14 september is het museum van dinsdag tot en met zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Bron: Gemeente Leeuwarden

Share.

Comments are closed.