LEEUWARDEN – Leeuwarden is de Europese Hoofdstad van Cultuur 2018! Met deze geweldige uitslag heeft Leeuwarden en Fryslân een topprestatie geleverd waar we ongelooflijk trots op zijn!

Bidbook
Leeuwarden heeft gewonnen met een indrukwekkend bidbook. In een reis door de Mienskip van Fryslân, Nederland en Europa zijn gesprekken gevoerd met jongeren, het bedrijfsleven, het onderwijs, culturele en wetenschappelijke kopstukken en jonge creatieven.
Dit heeft geresulteerd in een fantastisch bidbook met projecten waarmee we Leeuwarden en Fryslân in 2018 tot hét middelpunt van Europa maken.

Uitwerken initiatieven
Wij werken de initiatieven die in het bidbook zijn vastgelegd verder uit, omdat deze plannen een grote economische impuls voor Leeuwarden en de provincie Fryslân kunnen betekenen, juist vanwege de krachtige link naar kunst, muziek en cultuur.

Leeuwarden en Fryslân in de schijnwerpers
Wij zien kansen voor meer werkgelegenheid, meer bezoekers en een sterkere (inter)nationale positionering van onze stad en provincie. De synergie die we in alle lagen in de samenleving hebben gevoeld, willen we vasthouden. Daarmee zullen wij Leeuwarden en Fryslân de komende jaren in de schijnwerpers plaatsen.

Schouder aan schouder
Het is een goed gebruik dat de winnaar in overleg gaat met de beide andere steden Eindhoven en Maastricht om te bespreken welke onderdelen van hun programma wij “schouder aan schouder” kunnen oppakken in de opmaat naar Lwd2018.

Bedankt
Lwd2018 bedankt de jury hartelijk voor het in Lwd2018 gestelde vertrouwen. Leeuwarden bedankt ook het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap voor de uitstekende organisatie van deze competitie in Nederland. En bovenal bedankt Lwd2018 alle Friezen voor de grote steun in de afgelopen jaren. We hebben het met elkaar fantastisch gedaan!

Bron: Gemeente Leeuwarden

Share.

Comments are closed.