LEEUWARDEN – Inwoners van de gemeente Leeuwarden kunnen gratis gebruik maken van het digitale Geldplan Beter Rondkomen van het Startpunt geldzaken.

Dit is een online actieplan en geeft tips voor het in balans brengen van inkomen en uitgaven. Het Geldplan is anoniem te gebruiken en geeft onafhankelijk advies.

Via leeuwarden.startpuntgeldzaken.nl wordt het Geldplan beschikbaar gesteld. Het Geldplan geeft onder meer bespaartips op het gebied van hobby’s, huishoudelijke uitgaven, kleding en vervoer. Ook worden er testen en vergelijkingen aangeboden: zo kunnen energieaanbieders en (zorg)verzekeraars met elkaar worden vergeleken.

Levensgebeurtenissen en geld
Levensgebeurtenissen zoals een echtscheiding, baan kwijt raken of met pensioen gaan kunnen leiden tot een inkomensterugval, waardoor mensen niet meer in staat zijn om hun bestaande financiële verplichtingen na te komen. Belangrijk is dat mensen op zulke momenten hun inkomsten en uitgaven in balans brengen met de nieuwe situatie.

Intermediairs
Voor de mensen die hierbij hulp nodig hebben biedt de gemeente Leeuwarden gratis advies en ondersteuning. De gemeente Leeuwarden is gestart met een informatiecampagne waarbij wordt samengewerkt met intermediairs zoals advocaten, notarissen, makelaars, verzekeraars en uitvaartondernemers.

Samenwerking
Het Nibud, Vereniging Eigen Huis (VEH), de beleggersvereniging VEB en de stichting Financial Planning Standards Board Nederland (FPSB NL) hebben hun kennis gebundeld in het Startpunt Geldzaken. Hiermee ondersteunen ze particuliere huishoudens bij het in balans brengen en houden van de persoonlijke financiën.

Bron: Gemeente Leeuwarden

 

Share.

Comments are closed.