LEEUWARDEN – Leeuwarden krijgt met de komst van Neushoorn een nieuwe locatie voor livemuziek, popcultuur en educatie. Poppodium Romein sluit daarom binnenkort definitief de deuren en op 22 en 23 mei wordt onder de noemer “Het RomEinde” een groot afscheidsweekend georganiseerd. Op deze manier wil Romein samen met bands en publiek op gepaste wijze afscheid nemen van negen jaar popcultuur in de Westerkerk, de plek waar Romein al jaren is gevestigd. Tickets zijn verkrijgbaar voor slechts vijf euro per avond en de deuren zijn van 19.30 uur tot 5.00 uur geopend. De voorverkoop is reeds gestart.

In dit allerlaatste weekend gaan nog één keer alle registers open. De Westerkerk wordt voor deze speciale gelegenheid omgebouwd tot een waar festivalterrein. Naast de Jack Daniel’s Stage, wordt ook de galerij omgebouwd tot concertzaal. Het programma staat op beide dagen in het teken van de lange historie van Romein.

Op vrijdag 22 mei zijn er optredens van lokale helden, maar ook reünieshows en zelfs een aantal nationale surprise acts waarvan de naam vooraf niet bekend wordt gemaakt. Op zaterdag 23 zijn er optredens van bands en DJ’s en is Romein gastheer voor de finale van de Kleine Prijs van Fryslân. Na afloop kan er tot aan de vroege uurtjes gedanst worden op knallende beats.

Vanuit een uniek concept, waarbij cursisten van het Friesland College een belangrijke rol spelen in de bedrijfsvoering en exploitatie, opende Poppodium Romein in september 2006 voor het eerst haar deuren. Romein heeft zich in haar negen jarig bestaan ontwikkeld tot één van de belangrijkste podia van Noord Nederland en is naast het reguliere concertaanbod een belangrijke springplank voor lokaal en regionaal talent geweest. In 2008 behoorde Romein volgens het blad Live XS samen Tivoli, Melkweg, Het Paard en 013 tot de beste poppodia van het land en in 2009 kreeg Romein de status Kernpodium van het Nederlands Fonds voor Podiumkunsten, een landelijke erkenning voor de functie en de professionele werkwijze.

Share.

Comments are closed.