LEEUWARDEN – Vandaag deelt de gemeente Leeuwarden gratis fietslampjes uit aan studenten van de NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool.

Dit ter ondersteuning van de campagne Fiets in de P. Met deze campagne wordt het gratis en veilig parkeren in de fietsenstallingen onder de aandacht gebracht. De fietsenstallingen bieden ruimte aan ruim 1000 fietsen.

Nieuw jasje
De fietsenstallingen Zaailand en Sint Jacobsstraat zijn in een nieuw jasje gestoken. Ze zijn vanaf nu te herkennen aan het nieuwe opvallende logo van Fiets in de P, bestaand uit een groene P met een groen fiets-icoontje.

Introductieweken
Speciaal voor de studenten introductieweek, die gisteren van start is gegaan, zijn de fietsenstallingen tot en met woensdag 26 augustus tot 24.00 uur geopend. Dit geeft de vele studenten de mogelijkheid om ook ’s avonds laat hun fiets veilig en voor niets te parkeren in de binnenstad. Van donderdag tot en met zondag gelden de reguliere openingstijden. Deze zijn te vinden op de website www.fiets-in-de-p.nl.

Gratis en voor niets
De fietsenstallingen Zaailand en Sint Jacobsstraat bieden naast gratis fietsbewaking ook andere services aan. Zo is het mogelijk om kleine fietsreparaties uit te laten voeren, elektrische fietsen op te laden en buggy’s of kluisjes te huren. De campagne is een gezamenlijk initiatief van Stichting Parkeergarages Leeuwarden en de gemeente Leeuwarden.

Bron: Gemeente Leeuwarden

Share.

Comments are closed.