LEEUWARDEN – Culturele hotspot Neushoorn gaat deze week van film naar reggae en van metal naar de gouden tijden van de R&B en hiphop.

Als onderdeel van het Media Art Festival staat de Tasteful Turntable van de Deense broers Lars en Nikolaj Kynde in Neushoorn. Op donderdag 12, vrijdag 13 en zaterdag 14 november kan er geproefd worden met de oren en geluisterd worden met de tong. Het Noordelijk Film Festival presenteert drie films in de nieuwe culturele hotspot. Op 13 en 15 november wordt Monsterman vertoont, op 14 november Klanklânskippen en op de laatste dag van het filmfestival vindt in Neushoorn de première van de bijzondere muziekdocumentaire HJIR plaats. De entree is dan gratis met aansluitend een optreden van The Future’s Dust. Tijdens het Noordelijk Film Festival zijn alle concerten in Neushoorn gratis toegankelijk voor iedereen die een kaartje heeft gekocht voor het filmfestival.

Donderdag 12 november staat BlackboxRed op het podium. Verwacht grunge, verwacht The White Stripes, verwacht scherpe randjes. Met vooraf een optreden van hun Spaanse tourvrienden Niña Coyote eta Chico Tornado. Op 12 november vindt ook de wekelijks terugkerende clubavond Club voor je Bek plaatst. De Club voor je Bek DJ’s brengen een avontuurlijke mix van oude parels en nieuwe ontdekkingen.

Kenny B komt op vrijdag 13 november naar Neushoorn. Zijn dubbel platina bekroonde liefdessingle ‘Parijs’ domineerde wekenlang diverse hitlijsten, inclusief de top 40. Op zaterdag 14 november kunnen liefhebbers van metal genieten van de beste bands uit België, met Diablo Blvd, Bliksem, Evil Invaders en Battalion. Bij Remind, eveneens op 14 november, draait het allemaal om clubclassics. Terug naar de gouden tijden van R&B en hiphop met hits zoals Blackstreet en Missy & Timbaland.
De Neushoorn week wordt op 15 november afgesloten met een spectaculair optreden van Shantel en Bucovina Orkestar. De favoriete Balkan-Disko Boy weet precies hoe hij een spetterend feest moet geven. Met de ViVA DiASPORA tour 2015 bevestigt hij wederom zijn status als pionier van de balkanpop.

Kijk voor meer informatie op www.neushoorn.nl

Share.

Comments are closed.