LEEUWARDEN – De aanbestedingsprocedure voor de herinrichting van het Stationsgebied is afgerond.

K_Dekker bouw & infra b.v. uit Warmenhuizen kwam als beste uit de bus. Burgemeester en wethouders verlenen daarom de opdracht voor het werk aan deze aannemer.

Planning
Het werk voor de herinrichting begint naar verwachting eind maart 2016 en moet in augustus 2017 zijn afgerond. De komende weken werken de aannemer en gemeente Leeuwarden het plan van aanpak dat Dekker heeft ingediend verder uit. Onder andere wat betreft de fasering en het verkeersplan. Hierbij is het uitgangspunt dat tijdens de werkzaamheden het hele gebied goed bereikbaar en veilig blijft. Overlast voor bijvoorbeeld reizigers die van en naar het station gaan en de bedrijven in het gebied blijft zoveel als mogelijk beperkt. Als de plannen uitgewerkt zijn, nodigen we belanghebbenden uit voor een informatiebijeenkomst.
In de afgelopen maanden vonden de voorbereidende werkzaamheden plaats, zoals het verleggen van riolering, kabels en leidingen.

Herinrichting stationsgebied
Het stationsgebied ondergaat de komende twee jaar een metamorfose. Er komt een nieuw en overzichtelijker busstation en we breiden de ondergrondse fietsenstalling uit naar 3.000 plaatsen. De fiets bewaakt stallen kan tijdens de werkzaamheden de eerste 24 uur gratis. Zo kunnen we de fietsenrekken voor het station weghalen.
In de nieuwe situatie loopt de Stationsweg achter het Aegon gebouw langs. Hierdoor wordt het gebied tussen het station en de binnenstad het domein van fietsers en voetgangers met een aantrekkelijke route naar de binnenstad. Daar komt ook een plantsoen met daarin de unieke mistfontein van de bekroonde Spaanse kunstenaar, Jaume Plensa. Het project is een samenwerking tussen Leeuwarden Vrij-Baan, NS en ProRail.

Bron: Vrij-Baan

Share.

Comments are closed.