LEEUWARDEN – Mixen van triphop, post-rock, traditionele folk en indie maken deze week in Neushoorn de dienst uit.

De eerste festivalkriebels komen naar boven en écht Fries talent krijgt een podium. De festivalganger en ‘early adopters’ komen deze week vol op aan hun trekken.

De nieuwe editie van Ondergronds zit weer vol verrassingen (donderdag 18 februari, 21:00 uur, Arena Zaal). We reizen van triphop en post-rock naar echte indietronica afkomstig van KIN, The Future’s Dust en DOOXS.

De half-Britse triphop- en post-rockband KIN, begon als een soloproject van de Engelse Kim Foster en mondde uit in een voltallige band gevestigd op Nederlandse bodem. Bepaald geen onbekende in Leeuwarden, is The Future’s Dust. In 2013 wist deze post-rockband zich binnen no time op de kaart te zetten in Nederland met debuut-EP ‘Marrakech’. Het vrouwelijke indietronica duo DOOXS uit Rotterdam en Leeuwarden, is misschien wel één van de meest spannende en veelbelovende acts van 2016. De dames stonden in januari op Eurosonic Noorderslag en hun debuut-EP is in de maak.
Samen maken de bands een avond Ondergronds waar bepaald geen drug voor nodig is, want een hallucinerende muziekmix wordt vanzelf voorgeschoteld.

Friesland Pop zet zich in voor bands en artiesten uit de provincie. Het talent dat daar tussen zit, mag niemand missen. Met de Friesland Pop Talentstage Showcase (vrijdag 19 februari, 18:00 uur, Arena Zaal) laat de stichting zien wat voor vlees er in de kuip zit. Van singer-songwriters tot psychedelische rockbands en van piratenfolk tot hiphop, het aanbod is divers. Reden genoeg om na de borrel te komen kijken en vooral te luisteren naar Fries talent.

Town of Saints toert door heel Europa met een verrassende mix van traditionele folk en indierock. Rond de release van hun nieuwe album staat er een tour gepland in intieme setting, en komen ze ook bij ons langs in het Neushoorn Café (zaterdag 20 februari, 20:30 uur, Café). Nog maar een paar jaar geleden waren de jongens van Town of Saints straatmuzikanten. Nu is het een band die je niet is ontgaan; ze waren ruimschoots vertegenwoordigd bij Eurosonic Noorderslag en zijn geregeld te horen bij 3FM.

Voor de echte festivalganger kan het voorjaar niet snel genoeg komen. Om deze lentekriebels voor te zijn, organiseren de festivalvriendengroepen Freezeforze en Frisian Party Zone een feest ter ere van het steeds vroeger beginnende festivalseizoen (zaterdag 20 februari, 20:30 uur, Arena Zaal). De Frisian Forze Festival Kickoff 2016 schudt je wakker uit je winterslaap met de bands 4Twenty, Mister Labilo en Captain Disco.

Kijk voor meer informatie op www.neushoorn.nl.

Share.

Comments are closed.