Op Leeuwardernet berichten we regelmatig over het laatste muzieknieuws. Zo staan we vaak stil bij de programmering in Neushoorn en laten we je meegenieten van de gezelligste feestjes in de stad. Maar soms is het ook goed om naast nieuwe muziek aandacht te geven aan oude klassiekers. Herinner jij je het succes van de CD ‘Golden oldies uit Leeuwarden: Weest nog wel ju..’ nog?

Weest nog wel ju..

Jurjen Kooistra, The Chairwinders en Greetje Luxwolda: dit is slechts een greep uit de artiesten die je op de Golden Oldies CD kunt vinden. Het Leeuwardse product verscheen reeds in 1995, maar werd pas eind vorig jaar beschikbaar gesteld op diverse digitale platformen. Daarover later meer; eerst willen we u meenemen naar de eerste helft van de twintigste eeuw, wat als decor geldt voor de Golden Oldies CD. Menig nummer op de CD is namelijk geïnspireerd op The Great American Songbook, een verzameling klassieke Amerikaanse liedjes die vooral tussen 1920 en 1950 erg populair waren. The Great American Songbook wordt vaak gezien als de voorloper van de popmuziek en werd dan ook geschreven voor een breed publiek. Enkele bekende artiesten die vaak geassocieerd worden met dit genre zijn Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, Tony Bennett en Dean Martin; stuk voor stuk all-round podiumartiesten die konden zingen, dansen én acteren.

Digitale platformen

’Golden oldies uit Leeuwarden: Weest nog wel ju..’ is sinds eind vorig jaar te beluisteren via Spotify en iTunes. Spotify is een muziekstreamingdienst die je toegang geeft tot miljoenen muzieknummers. De dienst is in principe gratis, al kun je met PayPal of een paysafecard wel een abonnement afsluiten dat er onder andere voor zorgt dat je muziek ook offline te beluisteren is. iTunes is een digitale mediaspeler die ontwikkeld is door Apple. De Golden Oldies CD kost op iTunes €8,99, of €0,99 per nummer.

Share.

Comments are closed.