In Leeuwarden wordt veel rekening gehouden met fietsers; zo is er eind vorig jaar een nieuwe fietsroute geopend tussen Leeuwarden en Boksum/Jellum waardoor fietsers via een kortere route hun bestemming kunnen bereiken. Ook de recreatieve fietser zit in Leeuwarden goed. U vindt rondom de stad namelijk de mooiste routes langs gezellige dorpjes, leuke bezienswaardigheden en adembenemende natuur. We hebben hier drie mooie routes uitgelicht.

Elfstedenroute

Iedereen heeft wel eens van de welbekende Elfstedentocht gehoord. Toch zijn er maar weinig mensen die deze route ook daadwerkelijk hebben afgelegd. Tegenwoordig hoeft u geen schaatser meer te zijn om deze indrukwekkende route af te leggen; het is ook mogelijk per auto, boot, voet of met de fiets. Voor de Elfstedentocht per fiets is er een speciale route langs verschillende fietsknooppunten opgezet. Op de website van de Elfstedenroute vindt u meer informatie over de verschillende arrangementen voor deze route.

Knooppuntroutes Oost en West

Er zijn twee knooppuntroutes bij Leeuwarden te vinden; de ene ligt aan de oostkant en de andere aan de westkant. Door het uitgestrekte en goed begaanbare fietsroutenetwerk is het mogelijk een eigen fietsroute samen te stellen aan de hand van de knooppunten. De bewegwijzering is erg overzichtelijk waardoor er elke keer weer een andere route gekozen kan worden. Zo is het mogelijk zelf een route samen te stellen op basis van de hoeveelheid tijd die u heeft.

Historische boerderijen route

Deze route begint in de binnenstad, eindigt in Goutum en leidt u langs twaalf verschillende historische boerderijen van het Sint Anthony Gasthuis. U waant zich tijdens deze fietstocht in middeleeuwse sferen en er is onderweg veel moois te zien. U kunt hier lezen welke bezienswaardigheden u tijdens de fietstocht allemaal tegen komt.

Extra tips

Bij interesse in één van deze routes, kunt u eenvoudig bij onder andere het VVV kantoor een fiets huren. Heeft uw auto geen trekhaak, maar wilt u toch uw fiets meenemen met de auto? Dat kan eenvoudig door bij bijvoorbeeld Rameder een geschikte afneembare trekhaak voor uw Ford (of ander automerk) te kopen en vervolgens uw fiets met een fietsendrager op de trekhaak te vervoeren.

Share.

Comments are closed.