LEEUWARDEN – Zondag 29 mei zijn van 09.00 tot 22.00 uur de Stationsweg, Sophialaan, Lange Marktstraat, Oude Veemarkt en Zuidersingel afgesloten.

Autoverkeer wordt omgeleid via een omleidingsroute, woningen en bedrijven blijven bereikbaar. De ‘Kiss & Ride’ en taxistandplaatsen zijn dan aan de achterzijde van het station, bereikbaar via de Hollanderdijk. Bussen die rijden via de Prins Hendrikbrug worden omgeleid via de Westersingel. Klik hier voor meer informatie.

De afsluiting betreft de hele Stationsweg vanaf het Zuiderplein tot en met de Verlaatsbrug. Vanaf de Snekertrekweg is het dan ook niet mogelijk om de Verlaatsbrug/Tesselschadestraat te bereiken. De Willemskade Zuid en de Baljeestraat bevinden zich in het afgesloten gebied maar zijn via het Zaailand/Willesmkade Noord bereikbaar. Fietsers en bromfietsers kunnen alleen niet over de Stationsweg voor het Oranjehotel langs richting Achmea toren, zij worden omgeleid via de Baljeestraat en Willemskade.

Zie voor de omleidingsroute de afbeelding hieronder of klik hier. De 2e afbeelding hieronder is de toekomstige situatie van het Stationsgebied.

Op de hoogte blijven van alles rond het nieuwe stationsgebied? Dat doe je uiteraard via Leeuwardernet! Maandagavond of dinsdag weer een nieuw bericht!

Share.

Comments are closed.