LEEUWARDEN – Zondag vonden er opnieuw werkzaamheden plaats voor het nieuwe Stationsgebied. De Stationsweg, Sophialaan, Lange Marktstraat en de Zuidersingel werden aangepakt.

Vanwege de werkzaamheden waren de wegen afgesloten. Middenbermen en andere obstakels werden verwijderd. De vorige week verwijderde bermen werden geasfalteerd en op de Lange Marktstraat werden betonplaten in de middenberm gelegd. De rotonde Sophialaan/Lange Marktstraat is volledig verwijderd en geasfalteerd, vervolgens is er een nieuwe tijdelijke rotonde gemaakt. Als het nieuwe Stationsgebied klaar is zal de rotonde vervangen zijn door een bocht van de Lange Marktstraat naar de Prins Hendrikstraat.

Op de Stationsweg zijn de middenbermen ook geasfalteerd, het fietspad voor het Oranje hotel is iets aangepast en de laad/losplek is komen te vervallen. De inrit naar het Station en naastgelegen gebied zijn betonplaten geplaatst.

Alle werkzaamheden zijn gericht op het ruimte maken voor de herinrichting zodat het verkeer tijdens de echte herinrichtingswerkzaamheden kan doorrijden.

De Zuidersingel komende vanaf de Snekertrekweg is de weg aangesloten op de eerder gemaakt bypass langs de parkeergarage van de Aegon. Dit om ruimte te maken voor de aanleg van een rotonde. LET OP! De fietsroute Snekertrekweg-Zuidersingel-Oude Veemarkt langs het busstation is komen te vervallen tot na de zomer! Zie laatste foto.

 

 

Share.

Comments are closed.