LEEUWARDEN – Met de opening van de nieuwe Zuidersingel is de verkeersstroom in het stationsgebied ingrijpend veranderd.

De nieuwe weg is voor autoverkeer nog maar in 1 richting open, busverkeer gebruikt de weg wel in beide richtingen. Het busverkeer heeft de weg nodig om van en naar het tijdelijke busstation te rijden. Verkeer vanaf de Tesselschadestraat moeten nu via deze nieuwe weg om bij het station te komen. Verkeer vanaf het station gaat nog via de oude route, echter wel tegen het verkeer in over de Lange Marktstraat.

De rotonde Sophialaan bij de Achmea toren is weg. Verkeer kan met een bocht linksaf de Lange Marktstraat op. Rechtdoor naar het Zaailand is ook nog mogelijk. Omdat de Lange Marktstraat nu via de “verkeerde” weghelft gaat zijn er op dit punt veel automobilisten die twijfelen of recht door rijden en vervolgens linksaf de Willemskade op.
Verkeer vanuit het centrum moet verplicht rechtsaf de Lange Marktstraat op, rechtdoor richting station is nu tijdelijk busbaan. Toch kiezen veel automobilisten nog voor rechtdoor over de busbaan.

Op de Stationsweg is een rijbaan afgesloten en gaat verkeer via de geasfalteerde middenberm. Het zebrapad bij het Oranjehotel is afgesloten. Precies voor de hoofdingang van het Station is een nieuw zebrapad gemaakt. Deze week of volgende week gaat het gebied voor het station tot aan de ondergrondse stalling dicht. Er zal gegraven worden voor een forse uitbreiding van de fietsenkelder.

Voor zowel auto’s, fietsers als voetgangers is het goed opletten door de ingrijpende wijziging van het Stationsgebied. Hou onze site in de gaten voor foto reportages van de voortgang van de werkzaamheden. Voor kaarten van de nieuwe situatie kijk op vrij-baan.nl: http://www.vrij-baan.nl/2016/08/17/werkzaamheden-stationsgebied-vanaf-25-augustus/ Hieronder in ieder geval een kaart voor het autoverkeer.

Foto;s Edwin Tjallings

Share.

Comments are closed.