LEEUWARDEN – Wie net als de Media Markt met de tijd mee wil gaan, komt niet onder ‘Het Nieuwe Werken’ uit. Dit ondervond ook de rechtbank in Leeuwarden. Het is de eerste Nederlandse rechtbank die als pilot met Het Nieuwe Werken is begonnen.

Wat houdt Het Nieuwe Werken precies in?

Het Nieuwe Werken (HNW) is simpel gezegd: het invoeren van een andere manier van werken, passend bij de eisen van deze tijd. Dit kan tot uiting komen in het aanpassen van huisvesting, een ICT-oplossing, een training voor managers en medewerkers enz. Een voorbeeld van HNW is de software van Talentsoft, die bedrijven en organisaties op een moderne manier ondersteunt bij alle zaken rondom Human Resources. Maar HNW bestaat uit nog meer facetten, waarover op deze website meer te lezen is.

Rechtbank Leeuwarden als eerste

Verschillende belangrijke ontwikkelingen binnen de rechtspraak zorgen voor meer vraag naar snelle en eenvoudige digitale procedures, meer samenwerking en kennisdeling. Rechtbanken zijn volop in beweging en zoeken steeds naar manieren om rechtszaken efficiënter af te handelen en zo beter bij onze snel veranderende samenleving aan te sluiten.

De rechtbank in Leeuwarden is als pilot rechtbank met HNW begonnen. Deze rechtbank biedt als eerste Nederlandse rechtbank een werkomgeving met een mix van gesloten concentratieplekken, open werkruimtes, ontmoetingsplekken en vergaderruimtes. Er is gekozen voor een modulair en aanpasbaar systeem, zodat de indeling flexibel is en de huisvesting kan meegroeien met de organisatie en de ontwikkelingen binnen en buiten de rechtspraak. Meer over het ontstaan van dit project is hier te lezen.

Share.

Comments are closed.