LEEUWARDEN – De stadsbussen in Leeuwarden maken met ingang van zondag 13 november gebruik van de nieuwe bushaltes van het heringerichte busstation.

De streekbussen vertrekken nog van de huidige locatie: het tijdelijke busstation. Het volledige busstation wordt zondag 11 december in gebruik genomen. Dan gaat ook de nieuwe dienstregeling in van Arriva en NS.

Situatie vanaf zondag 13 november

Busstation
De afgelopen weken stortte aannemer K_Dekker bouw & infra het beton voor de nieuwe bushaltes. Donderdag 3 november werd het hoogste punt bereikt van het nieuwe chauffeursgebouw. Vorige week werden ook de luifels geïnstalleerd waaronder de reizigers straks droog kunnen wachten op de bus. Het nieuwe busstation is ingericht als zogenoemd visgraatmodel, zodat de busmaatschappij het flexibeler kan gebruiken. Alle bussen staan naast elkaar, waardoor de reiziger in één oogopslag kan zien waar welke bus staat. Het werk is nog niet klaar. De openbare ruimte wordt verder ingericht en tot de nieuwe busbuffer klaar is, maken de chauffeurs gebruik van de tijdelijke busbuffer. Het nieuwe busstation wordt in 2017 voorzien van veel groen.

Situatie vanaf 11 december

Situatie vanaf 11 december

Foto’s E.Tjallings – Meer informatie bij de bron:

Nieuw busstation deels in gebruik

Share.

Comments are closed.