LEEUWARDEN – Voor fietsers en auto’s in het stationsgebied ¬†rijd het vanaf zaterdag weer even anders, de Lange Marktstraat gaat definitief dicht voor doorgaand verkeer.

Autoverkeer Lange Marktstraat
Tot 6 maart is de Lange Marktstraat alleen bereikbaar vanaf het station(Sophialaan), vanaf 6 maart is de Lange Marktstraat voor auto’s alleen nog bereikbaar vanaf de Oude Veemarkt/Tesselschadestraat. In de periode 18 februari tot 6 maart wordt het laatste stuk(bij de rotonde) Lange Markstraat heringericht.

Fietsers
Vanaf zaterdag is de fietsroute Stationsweg – Sophialaan afgesloten in beide richtingen. Fietsers worden achter het Oranje Hotel langs gestuurd. Het station is per fiets bereikbaar via het UWV(ondergrondse bewaakte stalling) en de achterzijde.
Ook goed nieuws, de fietsroute voor de Achmea toren gaat weer open en vanaf 6 maart de fietspaden Lange Marktstraat in beide richtingen eveneens.

Situatie vanaf zaterdag 18-02-2017

Doorgaand autoverkeer
Voor doorgaand autoverkeer vanaf het station richting Tesselschadestraat/Snekertrekweg, gaat de nieuwe Zuidersingel langs het busstation open. Verkeer wat normaal langs de kantoortorens van de Lange Marktstraat ging moet nu achter de Aegon langs via de Zuidersingel.

Herinrichting Sophialaan
Vanaf 6 maart wordt de Sophialaan heringericht tussen de Lange Markstraat en de Stationsweg. Dit gebied, waar nu nog auto’s rijden, wordt ingericht als fiets en voetgangersgebied. Zo komen er nieuwe bomen, bankjes en een fontein.

Situatie per 6 maart


Share.

Comments are closed.