Het Cambuurstadion gaat op zijn vroegst in 2020 verhuizen naar het WTC gebied/Fryslanplein. Vandaag werd het nieuwe stadion gepresenteerd inclusief het gebied eromheen.

In en om het Cambuurstadion gaan diverse bedrijven zich vestigen. In het kort: er komen twee supermarkten, een bioscoop, een bouwmarkt, een vestiging van de Friese Poort,  een leisure dome(o.a bowlingbaan) en een restaurant.

Stadion
Het stadion zelf wordt gebouwd op de plek van de voormalige vuurwerkfabriek tussen het Fryslanplein en de Harlingertrekweg. Het stadion krijgt open hoeken, de tribunes hebben diverse hellingsgraden en krijgen een Engels sfeer. Er komen 15.000 zitplaatsen(2500 meer dan nu) in het stadion en waarschijnlijk worden er ook staanplaatsen ontwikkeld op de noord tribune.  De business club zal flink worden uitgebreid van 800 naar 2300 plaatsen.

De grasmat van het stadion zal waarschijnlijk hybride worden, een mix van gewoon gras en kunstgras.

Winkelruimte + Mcdonalds
Er komt 22.000 vierkante meter winkelruimte rondom het nieuwe stadion. Drie winkels die reeds gevestigd zijn in de stad gaan verhuizen. Dit zijn de Karwei bouwmarkt, Jumbo en de Lidl. De supermarkten komen op de plek van de oude ijshal naast de WTC hallen. Daar weer naast aan de Heliconweg zijde komt de Karwei bouwmarkt. Op onderstaande afbeelding in paars de WTC hallen, rood de Karwei, geel de Jumbo + Lidl.
Rechts in het roze, naast Holland Casino, is het leisure dome(Bowling/Bios o.a.) . De bioscoop wordt een Vue met 7 zalen.

Linksonder op de afbeelding de Ijshal met daarnaast ruimte die gereserveerd is voor een McDonalds. Het restaurant word een Happy Italy,  Daarnaast zouden winkels als Action, The Game Box en Spacejump zich vestigen in de winkelruimte aan de noord en oostkant.

De Friese Poort zal zich rechts naast het stadion gaan vestigen aan de waterkant.

Tot slot
Het stadion zal energie neutraal worden door een put die geboord wordt voor geothermie. Deze levert 15 megawatt op, genoeg om duizenden woningen te verwarmen en energie voor het stadion te leveren.

Het gebied wat nu nog het WTC gebied wordt genoemd zal ingrijpend gaan veranderen en zal grotendeels de Cambuur Boulevard worden. Wat er met het oude stadion gebied gaat gebeuren is nog niet bekend.


Share.

Comments are closed.