Vanaf vandaag tot en met 1 september is het volgende gebied afgesloten. De Vlietsterbrug, het Hoeksterpad, het fietsbruggetje Cambuursterpad, Nieuwekade en kruising Oosterkade/Vliet/Tuinen.

Veel Leeuwarders stonden vandaag voor de bouwhekken rondom het Hoeksterpad en de Vlietsterbrug, er is een flinke afsluiting die ook voor voetgangers geldt.

Vanwege de herinrichting van de weg vanaf de Jumbo Hoeksterend tot en met de kruising bij de Vlietsterbrug, is verkeer niet mogelijk. Zaterdagmiddag werden er bouwhekken geplaatst langs het gehele traject. Lopen, fietsen en rijden over de Vlietsterbrug is niet mogelijk, dit geld ook voor de rest van het traject tot aan de Jumbo.

Diverse fietsers en voetgangers kwamen al voor een verrassing te staan, vanaf de Oosterkade dacht men via de stoep wel naar de Tuinen te kunnen, dit is helaas niet mogelijk. Het bruggetje Cambuursterpad – Hoeksterpad is ook afgezet met bouwhekken.

Wel bereikbaar
De parkeergarage Hoeksterend is in ieder geval voor bewoners van de Amelandsdwinger bereikbaar omdat het parkeerterrein van de appartementen onbereikbaar is. De appartementen aan de Nieuwekade zijn in ieder geval te voet bereikbaar via de Amelandsstraat. De “Kazerne” aan de Amelandsdwinger is bereikbaar per fiets of te voet.

De Jumbo Hoeksterend blijft ook gewoon bereikbaar.

Herinrichting Hoeksterpad tot Vlietsterbrug


Share.

Comments are closed.