LEEUWARDEN – Aan het begin van de zaterdagavond vond er een aanrijding plaats op het Vrijheidsplein. Twee personenauto’s waren hierbij betrokken. Een personenauto reed naar de botsing met andere auto een stukje door en botste frontaal op een lantaarnpaal. Een toevallig passerende ambulance heeft de betrokkenen gecontroleerd. Niemand hoefde echter mee naar het ziekenhuis.
Net als bij meeste ongevallen waren er aantal fotograven aanwezig bij deze aanrijding. Bij maken van de foto’s heeft een inzittende van de auto aangegeven daarvan niet gediend te zijn. Hierop stopten de fotograven met nemen van de foto’s en namen de fotograven meer afstand. Binnen paar seconden kwam er echter een man op de groep fotograven afrennen en trok hij een camera uit de hand van 1 van de fotograven. Tijdens zijn vlucht werd hij aangesproken door ambulancemedewerkers. Deze werden door de persoon bedreigd. Kort hierop heeft de aanwezige politieagent de hulp ingeroepen, waarbij meerdere politievoertuigen werden ingezet, om de verdachte op te sporen. Niet veel later is een persoon aangehouden. Aan de politie is gemeld dat de camera is gestolen om de foto’s te kunnen verwijderen. De fotograaf kon nog dezelfde avond zijn toestel ophalen.
Ten tijde van de berging van beschadigde auto was een bus gebotst op 1 van de auto’s die betrokken was bij de aanrijding. Hoewel de ontstane schade hierdoor niet groot was, werd de buschauffeur niet lekker. Dezelfde ambulance kon dit keer met spoed terugkeren naar het Vrijheidsplein. Na controle ter plaatse hoefde de buschauffeur niet mee naar het ziekenhuis.

Foto’s: E.Tjallings

Share.

Comments are closed.