Aanhoudingen bij acties tegen drugsoverlast
LEEUWARDEN – De politie heeft afgelopen dinsdagochtend en donderdagmiddag op en rondom de Weaze elf mannen aangehouden op verdenking van het handelen in harddrugs. Tijdens de actie werd ook de drugs en een auto in beslag genomen en een man aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. Bewoners en ondernemers klagen al langere tijd over de overlast die men ondervindt van dealers en harddrugsgebruikers op en rondom de Weaze. De gemeente Leeuwarden heeft met alle betrokken partijen afspraken gemaakt om de overlast terug te dringen. Eén van de onderdelen is om dealers aan te pakken. Daarom voerde de politie afgelopen week twee keer een actie uit. Daarbij werden elf dealers aangehouden en bij hen werden in totaal 81 bolletjes met daarin cocaïne of heroïne aangetroffen. Niet alleen de drugs werd in beslag genomen, maar ook de auto van één van dealers. Tegen de elf dealers is proces-verbaal opgemaakt. Tijdens de acties van de politie werden ook nog bekeuringen uitgeschreven voor overtreding van het samenscholingsverbod en voor wildplassen. Daarnaast werd een man aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. Ook tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. De komende periode zullen er vaker van deze acties gaan plaatsvinden, maar ook tijdens de reguliere surveillance wordt de Weaze extra in de gaten gehouden. Bij (drugs)overlast wordt er dan ook direct opgetreden.

Burgernetactie na overval op winkel
LEEUWARDEN – De politie heeft vrijdag aan het begin van de avond met 1500 deelnemers van Burgernet uitgekeken naar een overvaller. Iets na zes uur belde een medewerker van een winkel aan de Insulindestraat met de Meldkamer Fryslân. Het personeelslid vertelde dat ze net waren overvallen. Omdat er een goed signalement en een goede vluchtrichting bekend was, werd besloten om een Burgernetactie te starten. Samen met 1500 deelnemers kijken de agenten uit naar de overvaller. Ondanks meerdere reacties van de deelnemers werd dader niet meer aangetroffen. Bij de overval is een nog onbekend geldbedrag buit gemaakt. Namens het gedupeerde winkelbedrijf werd aangifte gedaan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Rijbewijs ingevorderd na gevaarlijk rijgedrag
LEEUWARDEN – De politie heeft vrijdagavond het rijbewijs van een 24-jarige automobilist uit Suwald ingevorderd na gevaarlijk rijgedrag. De bestuurder reed over de Wergeasterdyk en kwam vanuit de richting Leeuwarden. De bestuurder besloot plotseling al spookrijdend de parallelweg Mardyk te nemen. Op dat moment naderde uit tegenovergestelde richting een andere automobilist. De twee bestuurder konden maar net een frontale aanrijding voorkomen door hard te remmen en uit te wijken. De 24-jarige man kreeg een stopteken, waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd vanwege gevaarlijk rijgedrag. Tevens werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Automobilist raakt van weg na epileptische aanval
LEEUWARDEN – De politie heeft vrijdagavond op Julianalaan een ongeval afgehandeld, waarbij een 31-jarige automobilist uit Oudega (gem. GS) gewond raakte. De man kreeg een epileptische aanval en raakte daardoor met zijn auto van de weg. Via een trottoirband schoot de auto op de ventweg en raakte daar een geparkeerde auto. Een buurtbewoner hoorde een knal en ging op onderzoek uit. De vrouw verleende direct eerste hulp aan de 31-jarige man. Het slachtoffer werd vervolgens per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad.

Share.

Comments are closed.