Zes bekeuringen voor te hoge snelheid bromfietsen
LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagavond op de Drachtsterweg en de Egelantierstraat een bromfietscontrole gehouden die op de constructiesnelheid was gericht. De hoogst gemeten snelheid was 63 kilometer per uur daar waar 30 kilmeter per uur is toegestaan. In totaal kregen zes bromfietsers een bekeuring. Waarvan één ook nog een bekeuring voor het over de stoep rijden.

Aanhouding na overtreding Gezondheids- enwelzijnswet voor dieren
LEEUWARDEN – De politie heeft woensdagmiddag een 41-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor overtreding van de Gezondheids- enwelzijnswet voor dieren. Agenten kregen een melding dat een man door het lint zou gaan in de Egelantierstraat. De man had problemen veroorzaakt bij een instelling in de straat. De agenten gingen naar binnen om het verhaal aan te horen. Plotseling zagen ze dat de man met kracht tegen zijn hondje trapte. Het dier vloog door de lucht en kwam tegen een ruit aan. Door de harde trap liep het beestje vervolgens mank. De agenten grepen direct in en hielden de man aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Het hondje werd in beslag genomen en zal naar een asiel worden overgebracht.

Bromfietscontrole
LEEUWARDEN – De politie heeft woensdagmiddag een bromfietscontrole gehouden in Leeuwarden. Diverse motoragenten brachten brom- en snorfietsen naar de controleplaats aan de Gardeniersweg. In totaal werden 35 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Maar dan de helft van de bestuurders hadden de zaken niet in orde. De agenten schreven dan ook achttien bekeuring uit, twaalf voor overschrijding van de maximale constructiesnelheid, twee voor rijden zonder rijbewijs, één voor het rijden op de verkeerde plaats op de weg, één voor een gladde band, één voor niet handsfree bellen op de snorfiets en één voor valse kentekenplaten. De hoogst gemeten snelheid van een bromfiets was 75 kilometer per uur, kentekenbewijs deel 1A werd daarom ingevorderd en de hoogst gemeten snelheid van een snorfiets was 62 kilometer per uur.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.