LEEUWARDEN – Kom zaterdag 2 en zondag 3 april naar het Museumweekend! Dit jaar is er een bijzondere editie want het Museumweekend bestaat 30 jaar. Het thema van dit jaar: ‘Laat je trakteren door een museum!’. Ook de Leeuwarder musea zijn weer gratis toegankelijk.
Kinderen
In het Fries Museum/Verzetsmuseum Friesland (opent in nieuw venster) is op beide middagen ballonkunstenaar Patrick aanwezig. Hij is Europees Kampioen Ballon Modelleren en winnaar van de Balloon Excellence Award.
In het Keramiekmuseum Princessehof (opent in nieuw venster) kunt u een tentoonstelling van Armando en Liefde & Hebzucht bekijken. Ook is er veel te doen voor kinderen.
Het Natuurmuseum Friesland (opent in nieuw venster) staat helemaal in het teken van Gerrit ‘Fûgeltsje’ Bosch. Bosch is de oprichter van het Natuurmuseum en nestor van de ornithologie in Fryslân. Voor kinderen is er een Vogeltjestocht, een speurtocht door het hele museum aan de hand van houten vogeltjes.
Volwassenen
In het Historisch Centrum Leeuwarden (opent in nieuw venster) kunt u de lopende tentoonstellingen bekijken en op zondagmiddag vanaf 14.00 uur genieten van ‘Muziek in the seventies’.
Zowel het Pier Pander museum (opent in nieuw venster) als de Pier Pander tempel (in beheer van Historisch Centrum Leeuwarden) zijn beide dagen geopend van 13.00 tot 17.00 uur.
In Tresoar (opent in nieuw venster), Frysk Histoarysk en Letterkundich Sintrum, kunt u tijdens het Museumweekend verschillende tentoonstellingen bekijken. De tentoonstelling (G)OUD GELD, over munten en handel in Romeins Fryslân. Ook kunt u bijzondere kunstwerken bekijken van Koos van der Sloot.

Bron: Gemeente Leeuwarden

Share.

Comments are closed.