Negeren gesloten verklaring
LEEUWARDEN- De politie heeft woensdagochtend van 07.55 uur tot 08.30 uur gecontroleerd op de Wergeasterdyk op het negeren van de gesloten verklaring. De Wergeasterdyk is bestemd voor eenrichtingsverkeer en dit is met duidelijke bebording aangegeven. Toch rijden automobilisten tegen het verkeer in en dit levert gevaarlijke situaties op. Reden voor de politie om te controleren. Woensdagochtend werden vijf automobilisten bekeurd voor het negeren van de gesloten verklaring. Eén bestuurder kreeg ook nog een bon omdat dat hij geen autogordel droeg.

Dronken man aangehouden
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag op de Oostersingel een 51-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van openbaar dronkenschap. De man lag op straat te slapen en weigerde weg te gaan. Toen hij werd aangehouden verzette hij zich, waarna hij geboeid naar het bureau werd overgebracht. Hier werd hij voor nader onderzoek ingesloten.

Burgernetactie na winkeldiefstal
LEEUWARDEN – De politie heeft woensdagmiddag samen met deelnemers van Burgernet uitgekeken naar een winkeldief. Het personeel van een winkel in de Kleine Kerkstraat betrapte een man toen die probeerde een aantal kledingstukken te stelen. De winkeldief verliet snel de winkel en ging er vandoor. Er was een goed signalement beschikbaar en daarom besloot de centralist een Burgernetactie te starten. Samen met de deelnemers keken de agenten uit naar de winkeldief. Hij werd niet meer aangetroffen.

Hennepkwekerijen ontmanteld
LEEUWARDEN – De politie heeft woensdag in Leeuwarden vier hennepkwekerijen opgerold. Daarbij werden 730 hennepplanten in beslag genomen en vernietigd. Tijdens de actie werden drie verdachten aangehouden. De agenten kwamen de kwekerijen op het spoor onder andere dankzij anonieme tips

De actie startte woensdagochtend in de Schapestraat. Daar werd in een woning een ontmantelde hennepkwekerij aangetroffen. Er waren voldoende aanwijzingen om aan te nemen dat er eerder was geoogst. Tegen de bewoners werd dan ook proces-verbaal opgemaakt. Tevens wordt door de agenten nog een ontnemingsrapportage opgemaakt. Vervolgens gingen de agenten naar een woning aan de Kleine Wielenstraat. Hier werd een hennepkwekerij met 233 planten aangetroffen. De 40-jarige jarige bewoner werd aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Ook hier wordt een ontnemingsrapportage opgemaakt en ook de woningbouwvereniging zal geïnformeerd worden over de aanwezigheid van een hennepkwekerij. ’s Middags deden agenten een inval in een woning aan de Dennenstraat. Hier werd een hennepkwekerij aangetroffen met 134 planten. Op het adres stond niemand ingeschreven. Nader onderzoek volgt dan ook nog. Tenslotte gingen de agenten naar een woning in de Dirkboutsstraat. Hier vonden de agenten een hennpepkwekerij met 363 planten. Tijdens de actie werden de bewoners, een man van 28 jaar en een man van 35 jaar, aangehouden. De twee werden voor nader onderzoek ingesloten. Ook deze woning was eigendom van de woningbouwstichting. De agenten gaan hen dan ook informeren.

Aanpak hennepteelt in Fryslân
De politie Fryslân pakt hennepteelt aan. Het houden van hennepplantages brengt grote risico’s op brand en waterschade met zich mee. Daarnaast vormt dit een ernstige bedreiging voor de omgeving en voor de veiligheid van omwonenden. De politie wil ook de organisatie achter de hennepteelt hard aanpakken. Naast roerende goederen kunnen ook nog onroerende goederen in beslag worden genomen van personen die zich bezig houden met georganiseerde hennepteelt. Als blijkt dat iemand veel geld uitgeeft, en dat niet in verhouding staat met het inkomen, dan mogen zijn eigendommen in beslag worden genomen.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.