Drukke Koninginnedag  sfeervol  verlopen
LEEUWARDEN – Koninginnedag is in Leeuwarden sfeervol verlopen. De stroom van het publiek kwam wat later op gang als voorgaande jaren, maar het werd in de stad uiteindelijk erg druk. De politie was de gehele dag aanwezig en in samenwerking met medewerkers van de gemeente Leeuwarden en beveiligingspersoneel werd toezicht gehouden. Ook op de wateren in en rondom Leeuwarden was de politie aanwezig met enkele boten. In totaal werden 14 aanhoudingen verricht voor onder ander het verstoren van de openbare orde, openbaar dronkenschap, bezit van harddrugs, vernieling en belediging. Tegen alle verdachten werd proces-verbaal opgemaakt. Een groot deel van hen mocht daarna het politiebureau weer verlaten.

Geen grote incidenten
Ondanks de vele bezoekers deden grote incidenten in de stad zich niet voor. De combinatie van de vele bezoekers en alcohol- dan wel drugsgebruik leidde wel tot een aantal vechtpartijen. Door snel ingrijpen van surveillerende agenten, toezichthouders van de gemeente en beveiligingspersoneel bleef de sfeer in Leeuwarden goed. In de Kleine Kerkstraat moest aan het einde van de middag eenrichtingsverkeer worden ingesteld vanwege de grote toeloop van het publiek richting het Oldehoofsterkerkhof.

Toezicht vanaf het water
Dit jaar werd voor het eerst met meerdere politieboten toezicht gehouden op de wateren in en rondom Leeuwarden. De agenten controleerden onder andere op snelvaren en overlast op het water. Ook ondersteunden ze de agenten op de wal als dat nodig was. Drie schippers gingen op de bon voor snelvaren, het varen zonder vaarbewijs en het overboord zetten van een partij afval.

Mobiele telefoon gestolen
LEEUWARDEN – De politie onderzoekt de diefstal van een mobiele telefoon van een 21-jarige inwoner van Leeuwarden. De man liep in de nacht van zaterdag op zondag al bellend over het Beursplein. Van achteren naderde een scooter met daarop twee mannen. Eén van hen wist de telefoon uit de handen van de 21-jarige te pakken. Het tweetal ging er vervolgens op de scooter vandoor. De Leeuwarder deed aangifte.

Duitsers aangehouden voor heling
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in de Vredeman de Vriesstraat twee Duitsers van 25 en 26 jaar aangehouden op verdenking van heling. Een getuige had gezien dat de mannen twee fietsen hadden gestolen en waarschuwde de politie direct via 1-1-2. Omdat de agenten beschikten over een goed signalement konden de Duitsers snel worden gevonden. Het duo verklaarde de twee fietsen voor 15 euro te hebben gekocht. Reden voor de agenten om de twee aan te houden op verdenking van heling. De fietsen werden in beslag genomen. De twee Duitsers werden ingesloten.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.