Drie verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging
LEEUWARDEN- De politie heeft een onderzoek afgerond naar openlijke geweldpleging tegen personen en als tweede feit openlijke geweldpleging tegen goederen c.q. vernieling.De misdrijven vonden plaats in de nacht van 5 op 6 maart op de Camminghabrug, waarbij het slachtoffer, een 15-jarige inwoner van Leeuwarden, door drie jongeren ernstig werd mishandeld.

Toen het slachtoffer rond middernacht in de richting van de brug aan de Camminghaburg fietste zag hij de drie jongeren op de brug staan. Het slachtoffer kende deze Leeuwarders van 16, 17 en 17 jaar. Hij stopte en stapte vervolgens af om een praatje met het trio te maken. De drie waren onder invloed van alcohol. Vervolgens ontstond een woordenwisseling waarbij de 15-jaige jongen werd geslagen en geschopt. Terwijl het slachtoffer op de grond lag, werd hij door de verdachten tegen zijn hoofd geschopt. De jongen wist aan zijn belagers te ontkomen en naar huis te vluchtten. Zijn belagers gingen achter hem aan en eenmaal thuis werd de auto van de vader van het slachtoffer vernield.

Tijdens het onderzoek hoorden de agenten diverse getuigen. De drie verdachten werden op 29 en 30 maart aangehouden. Zij werden voor verhoor ingesloten en vervolgens in verzekering gesteld. De drie verdachten zijn vervolgens bij de rechter-commissaris voorgeleid. Inmiddels zitten zij niet meer vast, maar worden nog wel als verdachten in deze zaak aangemerkt. Zij zullen zich binnenkort voor de kinderrechter moeten verantwoorden.

Buurman na burenruzie aangehouden
LEEUWARDEN – In de nacht van dinsdag op woensdag hield de politie een 25-jarige inwoner van Leeuwarden aan. Na een ruzie met zijn buurman in de Magnoliastraat waarbij hij daar een deur intrapte, werd hij aangehouden en ingesloten. Onderzoek volgt.

Acht verdachten aangehouden voor inbraak
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag acht Roemenen in de leeftijd van 23 tot 28 jaar aangehouden op verdenking van inbraak. Een getuige zag in de Staniastate dat drie mannen uit een bedrijfswagen stapten die voorzien was van buitenlandse kentekenplaten. Hij zag dat de mannen zich verdacht ophielden en de wijk inliepen Hij vertrouwde de situatie niet en belde direct via 1-1-2 de politie. Deze kwamen direct ter plaatse en stelden een onderzoek in. Toen zij de bus aantroffen bleek deze gevuld te zijn met gereedschap en kabels welke van diefstal afkomstig waren.
Na een tijdje kwam een personenauto aanrijden waarbij twee mannen uitstapten en in de bedrijfswagen wilden stappen. Vervolgens werden deze twee verdachten aangehouden. Daarnaast werden twee inzittenden van de personenauto aangehouden. Agenten hadden eerder die nacht op een parkeerplaats nabij de Kleine Wielen dezelfde bedrijfswagen en nog twee andere auto’s  gecontroleerd. Hier waren acht Roemenen aanwezig. Naar aanleiding van de aanhouding van de vier verdachten in de Staniastate zijn de agenten naar de parkeerplaats gereden en ook de andere vier andere Roemenen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal. Alle acht verdachten zijn voor verhoor ingesloten.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.