Rijden onder invloed
LEEUWARDEN – De politie heeft zondagochtend omstreeks 11.40 uur op het Noordvliet tegen een 31-jarige beginnend bestuurder uit Leeuwarden proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de man rijden en besloten hem te controleren. Vanwege het vermoeden dat hij onder invloed van alcohol verkeerde werd hij overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier blies hij 205 ug/l, goed voor een rijverbod van twee uur. Tevens bleek dat de Leeuwarder eerder proces-verbaal voor het rijden onder invloed had gehad. Daarom werd ook een brief naar het CBR gestuurd om de rijgeschiktheid van de bestuurder te beoordelen, de zogenaamde artikel 130 mededeling. Daarnaast bleek dat de verdachte voor € 150 aan boetes had openstaan. Tegen de 31-jarige werd proces-verbaal opgemaakt.

Vernieling ruit
LEEUWARDEN – De politie heeft zondagmiddag een 13-jarig en een 14-jarig meisje beide uit Franeker aangehouden op verdenking van vernieling. Door een getuige was gezien dat de meiden omstreeks 16.20 uur een ruit van een eetgelegenheid aan D.Hondecoeterstraat hadden vernield. De getuige kon de meisjes inhalen waarna hij de politie alarmeerde. Ter plaatse hielden de agenten de tieners aan. Voor nader onderzoek zijn zij overgebracht naar het politiebureau. Hun ouders zijn in kennis gesteld. Na verhoor zijn zij heengezonden. Er werd proces-verbaal opgemaakt. Een 43-jarige man uit Leeuwarden heeft aangifte gedaan.

Diefstal vlag
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 28-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van diefstal. Op de Weaze had een getuige gezien dat een vlag van de gevel van een café was weggenomen. De melder kon een signalement doorgeven en gaf aan dat het drietal in de richting van de Groentemarkt liep. Uiteindelijk troffen agenten drie mannen aan op de Noorderweg waarbij de 28-jarige met een grote rode Coca Cola vlag in de handen stond. Hij gaf toe de vlag zonder toestemming weggenomen te hebben. Op de vraag of hij nog scherpe voorwerpen bij zich had kwam er nog een asbak uit de jaszak van de man. Deze had hij bij een ander café gestolen. Hij werd aangehouden en is op het politiebureau ingesloten.

Man met nepwapen
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag omstreeks 03.00 uur op de Mr. P.J. Troelstraweg een 20-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit. Agenten kregen de melding dat een getuige had gezien dat er iemand op straat liep met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Op basis van het signalement troffen de agenten de Leeuwarder aan die vervolgens een nepwapen uit zijn broekriem haalde. Hierop werd de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar hij voor verhoor werd ingesloten.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.