Negende verdachte metaaldiefstal aangehouden
LEEUWARDEN- De politie heeft een negende verdachte, eveneens met de Roemeense nationaliteit, aangehouden in verband met de diefstal van metaal die in de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 mei plaatsvond. Acht Roemenen in de leeftijd van 23 tot 28 jaar werden die nacht aangehouden op verdenking van inbraak en diefstal van metaal.Een getuige zag op de Staniastate te Leeuwarden dat drie mannen uit een bedrijfswagen stapten die voorzien was van een buitenlandse kentekenplaat. Hij vond dat de mannen zich verdacht ophielden. Hij vertrouwde de situatie niet en belde direct via 1-1-2 de politie. Toen de agenten de bus aantroffen bleek deze gevuld te zijn met gereedschap en kabels welke van diefstal afkomstig waren.Toen even later een personenauto aan kwam aanrijden en twee mannen uitstapten en in de bedrijfswagen wilden stappen, werden deze als verdachten aangehouden. Daarnaast werden ook nog twee andere inzittenden van de personenauto aangehouden.Agenten hadden eerder die nacht op een parkeerplaats nabij de Kleine Wielen dezelfde bedrijfswagen en nog twee andere auto’s hadden gecontroleerd. Hierbij werden acht Roemenen door agenten op een parkeerplaats bij de Kleine Wielen op hun identiteit gecontroleerd. Naderhand zijn ook de vier overige  Roemenen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal. De acht verdachten zijn inmiddels voorgeleid voor de rechter-commissaris en in voorlopige hechtenis gesteld. De negende verdachte is voor verhoor ingesloten in het bureau te Leeuwarden. De mannen worden ervan verdacht meerder inbraken en diefstallen door het gehele land te hebben gepleegd.

Beginnend bestuurder rijbewijs kwijt
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag het rijbewijs van een 24-jarige inwoner van Veenwouden ingevorderd. Agenten zagen de man in zijn auto zonder verlichting over de Kelders rijden waarna zij besloten de bestuurder een stopteken te geven. Toen zij de bestuurder aanspraken bleek hij alcohol te hebben gedronken. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij als beginnend bestuurder 540 ug/l blies. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 7 uur.

Vrouw aangehouden voor vernieling
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 44-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden op verdenking van vernieling. De vrouw had ruzie met de buren gekregen waarna zij een ruit van de voordeur vernielde. De vrouw, die onder invloed van alcohol was, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werd ingesloten. Tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt. Een 32-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Hennepkwekerij ontdekt
LEEUWARDEN- De politie heeft maandagavond in een onderzoek naar een meisje in een woning aan de Schouwstraat bij toeval een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In de woning troffen agenten 186 hennepplanten aan. Via onderzoek kwam met achter de identiteit van de verdachte, een 20-jarige inwoner van Leeuwarden. Deze werd aan het politiebureau ontboden waarna hij werd aangehouden. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. De hennepplanten en apparatuur werden in beslag genomen en vervolgens vernietigd.

Brand in flat
LEEUWARDEN- De politie heeft maandagavond de brandweer geassisteerd bij een woningbrand aan de Oosterkade. Rond 18.45 uur brak er brand uit in een keuken van een flat. Door de bewoners die eerst de brandweer belden, werden andere bewoners gewaarschuwd om de hun flats te verlaten. De brandweer had de brand snel onder controle. De weg moest door de politie worden afgezet. De brand is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting bij de koelkast.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.