Verdachte meldt zich voor aanrijden van verkeersbrigadier
LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagmorgen een 35-jarige inwoner van Leeuwarden op het politiebureau ontboden. De man wordt verdacht van het opzettelijk aanrijden van een verkeersbrigadier op 22 mei 2011. Dit alles vond plaats op de kruising Krijn van den Helmstraat met de Jan Evenhuisstraat. De verkeersbrigadier was hier bezig met het regelen van het verkeer in verband met de Marathon van Leeuwarden. De bestuurder reed door een afzetting en raakte daarbij de verkeersbrigadier die daarbij licht gewond raakte. Getuigen wisten het kenteken van de auto te noteren en gaven dit aan de politie door. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Drie auto-inbraken
LEEUWARDEN – De politie onderzoekt auto-inbraken in twee geparkeerde auto’s aan De Tjonger en één aan De Wetering. In de nacht van maandag op dinsdag werden de auto’s, allemaal van het merk Volkswagen, opengebroken. Vervolgens werden de ingebouwde navigatiesystemen gestolen. De gedupeerde eigenaren deed aangifte. Agenten hebben inmiddels buurtonderzoek gehouden.

Agressieve winkeldief aangehouden
LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdagochtend op de Wirdumerdijk een 35-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van winkeldiefstal, mishandeling en huisvredebreuk. De Leeuwarder was eerder die ochtend een winkel binnen gegaan. Het personeel herkende de man omdat hij een winkelverbod had. De beveiliging werd dan ook gebeld. Bij het verlaten van de winkel werd de 35-jarige man aangesproken door de beveiligingsmedewerkster. Er ontstond een worsteling en een omstander besloot de beveiligingsmedewerkers te helpen. Samen hielden ze de verdachte onder bedwang en droegen hem over aan de gewaarschuwde agenten. Al snel werd duidelijk dat de Leeuwarden ook goederen had gestolen uit de winkel. Dit was namelijk te zien op de beelden van een bewakingscamera. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Man aangehouden op verdenking van inbraken
LEEUWARDEN – Medewerkers van het woninginbrakenteam van de politie Fryslân hebben dinsdagmiddag op de Zuidergrachtswal een 37-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van twee inbraken in Harlingen. Op 8 april 2011 werd ingebroken in een peuterspeelzaal aan de Grettingalaan in Harlingen. Daarbij werd onder andere een pinpas buit gemaakt. Met deze pas werd vervolgens gepind. Een bewakingscamera registreerde deze pintransactie. Agenten kregen deze beelden en herkenden daarop de 37-jarige Leeuwarder. De officier van justitie gaf vervolgens toestemming op de Leeuwarder buiten heterdaad aan te houden. Medewerkers van het woninginbrakenteam zagen 34-jarige man dinsdagmiddag lopen over de Zuidergrachtswal. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Dit omdat hij ook nog van andere (woning) inbraken in Harlingen wordt verdacht. De Leeuwarder werd voor nader onderzoek ingesloten.

BMW gestolen
LEEUWARDEN – De politie onderzoekt de diefstal van een zwarte BMW 5-serie met kenteken 71-NH-NX. De auto werd in de nacht van maandag op dinsdag bij een woning aan de Winterakoniet gestolen. De 45-jarige eigenaar uit Leeuwarden deed aangifte.

Aangehouden voor huiselijk geweld
LEEUWARDEN- De politie heeft een 64-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling. De vrouw mishandelde haar 54-jarige partner waarna de politie werd gebeld. Deze hield de verdachte in de woning aan, waarna zij werd overgebracht naar het politiebureau waar ze voor verhoor werd ingesloten.

Aangehouden voor diefstal fiets
LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagavond in de Harlingerstraatweg een 31-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. De melder zag de verdachte in de Corellistraat bezig een fiets te stelen en belde direct via 1-1-2 de politie en gaf een goed signalement door. Toen de man in de gaten kreeg dat hij werd betrapt ging hij er vandoor. Even later kon de verdachte worden aangehouden. Hij werd voor verhoor ingesloten in het politiebureau. Een 25-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Kluis gestolen bij inbraak
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een inbraak die in een bedrijf aan de Einsteinweg op dinsdagavond rond 19.45 uur plaatsvond. Een getuige zag een auto met daarin drie personen die zich verdacht bij het bedrijf ophielden. Toen de agenten bij het bedrijf aankwamen bleek de deur te zijn geforceerd en een kluis uit een kantoorruimte was weg genomen. De eigenaar, een 38-jarige inwoner van Sneek, deed aangifte.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.