Man aangehouden na bedreiging
LEEUWARDEN- De politie heeft donderdagmiddag omstreeks 15.45 uur op het Cambuursterpad een 44-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van bedreiging, belediging en verboden wapenbezit. Agenten kregen de melding dat iemand met een groot mes op de 2e Koestraat liep. Ter plaatste troffen de agenten twee mannen aan die ruzie hadden. De agenten besloten met de de 44-jarige mee naar huis te lopen om de partijen te scheiden. Onderweg gedroeg de man zich zeer vervelend waarbij hij bedreigingen en beledigingen uitte richting de agenten. Ook voldeed hij niet aan de vordering van de agenten om zijn woning in te gaan. Hierop werd de Leeuwarder aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Uit onderzoek bleek dat de verdachte tijdens de ruzie met een zwaard had gezwaaid. Dit zwaard werd in de 2e Koestraat aangetroffen en in beslag genomen.

Preventieve fouilleringactie in binnenstad
LEEUWARDEN- De politie heeft donderdagavond en in de nacht van donderdag op vrijdag een preventieve fouilleringsactie gehouden in de binnenstad. Tijdens de actie, waarbij de agenten werden ondersteund door twee medewerkers van de Koninklijke Marechaussee, werden 49  personen en 5 auto’s gecontroleerd. Bij de actie werd één mes in beslag genomen en drie aanhoudingen verricht. Een 23-jarige inwoner van Leeuwarden wenste niet mee te werken. Net voor zijn aanhouding gooide de man nog iets in het water, vermoedelijk een bolletje met drugs. Hij werd dan ook aangehouden voor belemmering. Een 18-jarige Leeuwarder bemoeide zich met de aanhouding en ook hij werd aangehouden. Ook een 38-jarige inwoner van Leeuwarden werd aangehouden. Hij stond gesignaleerd omdat hij nog een boete en/of een gevangenisstraf had openstaan. Een 33-jarige inwoner van Leeuwarden kreeg tenslotte nog een bekeuring omdat hij in het bezit was van een gebruikershoeveelheid harddrugs. De drugs werden in beslag genomen.

De politie houdt periodiek preventieve fouilleringsacties. Deze acties worden gehouden in het kader van de handhaving van de openbare orde. De burgemeester van Leeuwarden heeft hiervoor de binnenstad aangewezen als ‘veiligheidsrisicogebied’.

Invordering rijbewijs na rijden onder invloed
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 01.40 uur op het Zuiderplein het rijbewijs ingevorderd van een 45-jarige scooterbestuurder uit Leeuwarden. Surveillerende agenten zagen de man rijden en stelden een onderzoek in. Vanwege het vermoeden dat hij onder invloed van alcohol verkeerde werd hij overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier blies hij 680 ug/l goed voor een rijverbod acht uur. Naast de invordering van zijn rijbewijs werd proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.