Inbraak in woning
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Schieringerweg die in de nacht van vrijdag op zaterdag plaatsvond. Toen de bewoners zaterdagmorgen wakker werden ontdekten zij dat er in hun woning was ingebroken. Uit de woning werden een LCD televisie en een laptop weggenomen. De dader(s) kwamen de woning binnen door een raam te forceren. De aangever, een 28-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte

Man mishandeld en bedreigd
LEEUWARDEN- De politie heeft zaterdagmorgen een aangifte opgenomen van een 22-jarige inwoner van Leeuwarden terzake mishandeling. Het slachtoffer kreeg op het Cambuurplein ruzie met een man. Deze gaf het slachtoffer een kopstoot en bedreigde hem met de dood. Daarna reed de verdachte weg in de rode auto. Het kenteken van de auto werd door oplettende getuigen bij de politie gemeld. De politie heeft inmiddels contact gehad met de 24-jarige verdachte uit Leeuwarden. Hij zal zich melden.

Rijbewijs van bromfietser ingevorderd
LEEUWARDEN- De politie heeft zaterdagmiddag het rijbewijs van een 46-jarige beginnend bestuurder uit Leeuwarden ingevorderd omdat de man onder invloed van alcohol op zijn bromfiets reed. Agenten zagen op de Brandemeer met een krat bier op zijn voertuig rijden. De helm van de bestuurder bleek niet goed vast te zitten waarna zij besloten hem een stopteken te geven. Toen zij de bestuurder aanspraken, bleek hij alcohol te hebben gedronken. De verdachte werd voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau waar hij 465 ug/l blies. Naast een proces-verbaal en het invorderen van zijn rijbewijs, kreeg de verdachte nog een rijverbod van 6 uur.

Duo aangehouden voor vernieling auto’s
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in de Oldegalileen een 25 en 26-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Een getuige had gezien dat beide mannen tegen geparkeerde auto schopten. Hij belde direct via 1-1-2 de politie. De agenten zagen direct daarna de beide verdachten lopen. Toen zij deze aanspraken werden de beide mannen erg vervelend. Tijdens de aanhouding probeerde een van de verdachten een agent te slaan en werden de beide agenten door de mannen beledigd. Beide verdachten werden  aangehouden en geboeid overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werden ingesloten. Uit onderzoek blijkt, dat de verdachten in ieder geval twee auto’s in de Pieterseliestraat hebben vernield.

Auto vernield
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een vernieling van een personenauto in de Rengerslaan die om 05.50 uur plaatsvond. Daar werd het dak en ramen van een geparkeerde auto door een onbekende man vernield. De eigenaar deed aangifte.

Aanrijding met onverzekerde auto
LEEUWARDEN- De politie heeft zaterdagavond rond 20.00 uur op de Pasteurweg een aanrijding afgehandeld waarbij een 31-jarige inwoonster van Leeuwarden gewond raakte. Zij zat in een auto die bestuurd werd door een 42-jarige inwoner van Leeuwarden. De auto van de 42-jarige automobilist  werd van achteren aangereden door een auto die bestuurd werd door een 41-jarige inwoner van Leeuwarden. Deze lette niet op toen de eerder genoemde auto afsloeg en hij niet voldoende afstand hield. De auto van de 42-jarige Leeuwarder bleek niet te zijn verzekerd en de APK bleek te zijn verlopen. Daarnaast reed de verdachte met gladde voorbanden. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt. De 31-jarige vrouw is met nekletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Vrouw slaat portier
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Nieuwestad een 27-jarige inwoonster van Tuitjenhorn aangehouden op verdenking van mishandeling. De vrouw sloeg een portier in zijn gezicht toen deze de vrouw vroeg om weg te gaan. Toen deze dit weigerde sloeg zij de 46-jarige portier uit Leeuwarden in zijn gezicht. De vrouw werd aangehouden en voor verhoor ingesloten in het politiebureau. Tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt. De portier deed aangifte.

Man aangehouden voor aanranding
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Nieuwestad een 27-jarige inwoner van Sint-Annaparochie aangehouden op verdenking van aanranding. De verdachte betaste een 25-jarige inwoonster van Leeuwarden onzedelijk in een horecagelegenheid aan de Nieuwestad. De verdachte werd direct na de melding aangehouden en werd voor verhoor ingesloten. De Leeuwardense deed aangifte.

Aangehouden voor niet voldoen aan bevel
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Nieuwestad een 27-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van openbare dronkenschap en niet voldoen aan bevel of vordering. De man wilde naar binnen bij een horecagelegenheid aan de Nieuwestad maar werd door zijn gedrag geweigerd. Toen de man door bleef gaan met zijn vervelend gedrag belde een portier de politie. Toen de verdachte op bevel van de politie weigerde weg te gaan, werd hij aangehouden. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.