Vrouw aangehouden voor handel in softdrugs
LEEUWARDEN – De politie heeft woensdagmiddag voor de Penitentiaire Inrichting Leeuwarden aan de Holstmeerweg een 27-jarige vrouw aangehouden voor de handel in softdrugs. De vrouw had geprobeerd om drugs de gevangenis binnen te smokkelen. Agenten waren hier achter gekomen na een anonieme tip. Ze besloten om de 27-jarige op te wachten voor de gevangenis. Vervolgens werd ze aangehouden en overgebracht naar het naastgelegen politiebureau. Tijdens de fouillering overhandigde vrouw de agenten een hoeveelheid softdrugs. Dit werd in beslag genomen. Na verhoor werd tegen de vrouw proces-verbaal opgemaakt. Later de middag mocht ze het bureau weer verlaten.

Man aangehouden voor winkeldiefstal met geweld
LEEUWARDEN – De politie heeft woensdagavond een 27-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van winkeldiefstal met geweld en verboden wapenbezit. De man had woensdagmiddag in een winkel aan de Voorstreek een winkeldiefstal proberen te plegen. Hij werd daarbij echter betrapt door een klant en bedreigde toen met een vuurwapen deze man. Vervolgens liep de winkeldief snel weg. De politie werd gewaarschuwd en agenten stelden een onderzoek in. Zo werd gesproken met diverse getuigen. Op basis daarvan kwam een 27-jarige inwoner van Leeuwarden in beeld als verdachte. Deze man werd later die avond door een Arrestatieteam in zijn woning aangehouden. Tijdens de doorzoeking van zijn woning vonden agenten een wapen. Dit wapen werd in beslag genomen. De Leeuwarder werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. 

Inbraak in bedrijf
LEEUWARDEN – De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de Zwettestraat. Woensdagavond kwam men binnen na het forceren van een deur. Eenmaal binnen werd een kluis, met daarin een nog onbekende inhoud, weggenomen. Een 48-jarige inwoner van Franeker deed namens het gedupeerde bedrijf aangifte.

Man aangehouden voor vernieling
LEEUWARDEN – De politie heeft donderdagochtend vroeg een 47-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van vernieling. De man had eerder die nacht op de Pieter Stuyvesantweg een ruit van een woning met een steen ingegooid. Toen surveillerende agenten in de straat arriveerden zagen ze de verdachte lopen. Het signalement kwam namelijk overeen met wat de melder aan de politie had doorgegeven. De man werd dan ook aangehouden. De Leeuwarder werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De eigenaar van de woning moet nog aangifte doen.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.