Brommer in beslag genomen
LEEUWARDEN – De politie heeft donderdagochtend de brommer van een 59-jarige inwoner van Leeuwarden in beslag genomen. Surveillerende agenten zagen de man rijden over de Lange Markstraat. Het was de agenten bekend dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De man had onlangs hiervoor al drie keer een bekeuring gekregen. Ook nu kreeg hij wederom een bekeuring, maar daarnaast werd ook zijn bromfiets in beslag genomen.

Man aangehouden voor belediging
LEEUWARDEN – De politie heeft donderdagmiddag op het Blokhuisplein een 44-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Agenten zagen de man alcohol drinken. De man, een bekende van de politie, werd daarop aangesproken. Hij was dronken en wilde niet meewerken. Toen hij wegliep, beledigde de Leeuwarder de agenten. Hierop werd hij aangehouden. De man werd overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt. ’s Avonds mocht hij het bureau weer verlaten.

Varen onder invloed
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de Dokkumer EE een 24-jarige schipper uit Driebergen-Rijsenburg aangehouden. Surveillerende agenten hadden een melding gekregen dat op de Weaze iemand van op de kade was gevallen. Toen de agenten arriveerden vertelden omstanders dat twee mannen over de Weaze liepen. Eén van hen viel en kwam terecht op het de kade bij het water. Vervolgens stapten beide mannen in een bootje en voeren weg. Agenten wisten het bootje te achterhalen op de nabij de Emmakade. De 24-jarige schipper was duidelijk onder invloed van alcohol. Zijn maat werd door het ambulancepersoneel gecontroleerd in verband met de val. Vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig. Hij kreeg een bekeuring voor openbare dronkenschap. Toen dit was afgehandeld werd de schipper overgebracht naar het politiebureau. Toen agenten hem vertelden dat hij was aangehouden in Leeuwarden geloofde hij daar niks van. Volgens de schipper voer hij op de Pikmar bij Grou toen hij werd gecontroleerd door de agenten. Hoe de agenten het ook probeerden de man wilde hen maar niet geloven. De man blies na een ademanalyse 865 ug/l, goed voor een vaarverbod en een proces-verbaal. Tevens werd zijn vaarbewijs ingevorderd. Dit kan eigenlijk (nog) niet, maar vanwege het gevaar besloten de agenten het toch te doen. Een officier van justitie zal zich hier dan ook nog over moeten buigen. De boot van de 24-jarige man was niet voorzien van verlichting en daarom kreeg hij ook hier een bekeuring voor. Tevens schreven de agenten nog een bekeuring uit voor het niet kunnen tonen van een identiteitskaart.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.