Man aangehouden voor mishandelen conductrice
LEEUWARDEN – De politie heeft zondagavond op het Stationsplein een 36-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling, belediging, het niet tonen van een identiteitskaart en het niet hebben van een geldig vervoersbewijs. De man reed vanuit Sneek in de trein naar Leeuwarden toen hij gecontroleerd werd. Bij de controle bleek zijn kaartje niet geldig te zijn en kon hij geen geldig identiteitsbewijs tonen. Hierop ontstond een discussie met de 41-jarige conductrice uit Harlingen. Deze discussie liep zo hoog op dat de conductrice de politie wilde waarschuwde. Toen zij wegliep pakte de man haar vast. Een getuige bemoeide zich met de zaak en trok de man bij de conductrice weg zodat die alsnog de politie waarschuwen kon. Op het station werd de man aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau en mocht na verhoor het bureau met proces-verbaal weer verlaten.

Man met vuurwerk aangehouden
LEEUWARDEN – De politie heeft zondagavond op de Nieuweweg een 42-jarige man uit Franeker aangehouden op verdenking van openbaar dronkenschap en overtreding van het vuurwerkbesluit. Surveillerende agenten zagen dat een loslopende hond een verkeersopstopping op de Nieuweweg veroorzaakte. De 42-jarige eigenaar kwam later aangelopen, maar lijnde de hond niet aan. Omstanders gaven aan dat de man zich eerder vervelend had gedragen naar voorbijgangers op de Weaze en hierbij met een op een mes gelijkend voorwerp gezwaaid zou hebben. Hierop werd de man gefouilleerd waarbij ook een hoeveelheid vuurwerk in zijn tas gevonden werd. Het vuurwerk en het mes werden in beslag genomen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hierbij verzette hij zich hevig en spuugde continue naar de agenten. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten.

Bekeuring voor straatracers
LEEUWARDEN – De politie heeft zondagmiddag een 23- en een 25-jarige man uit Leeuwarden die aan het ‘straatracen’ waren bekeurd. Een agent in burger zag dat de mannen, beide beginnend bestuurders, bij de verkeerslichten op het kruispunt Henri Dunantweg / Aldlansdyk naast elkaar gingen staan waarbij de toerentallen flink opliepen. Bij het op groen springen van de verkeerslichten trokken ze tegelijk op en gingen tegen elkaar racen. Hierbij liep de snelheid op tot boven de 80 kilometer per uur, waar 50 kilometer per uur is toegestaan. Bij het tankstation aan de Aldlansdyk stopten de twee, waarna de agent hen aansprak en proces-verbaal tegen hen opmaakte.

Rijbewijs ingevorderd na snelheidsovertreding
LEEUWARDEN – De politie heeft zondagmiddag op de Anne Vondelingweg het rijbewijs ingevorderd van een 32-jarige automobilist uit Leeuwarden. De bestuurder passeerde een snelheidscontrole met de lasergun met 127 kilometer per uur waar 70 kilometer per uur is toegestaan. Naast de invordering van het rijbewijs werd proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.