Verwarde man aangehouden voor vernieling
LEEUWARDEN – De politie heeft vrijdagmiddag op De Tuinen een 60-jarige inwoner van Franeker aangehouden op verdenking van vernieling en bedreiging. De man had bij een instelling om geld gevraagd. Toen hij dat niet kreeg, gooide hij met een steen een ruit in. Vervolgens bedreigde hij één van de personeelsleden. Agenten kwamen snel ter plaatse en hielden de man aan. De Franeker, die afgelopen week ook al werd aangehouden nadat hij een slagboom bij het politiebureau in Drachten had vernield, maakte ook nu wederom een verwarde indruk. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Foutparkeerders op de bon bij Cambuurstadion
LEEUWARDEN – De politie heeft vrijdagavond op verzoek van omwonenden van het Cambuurstadion extra toezicht gehouden op het parkeren. Tijdens de wedstrijd SC Cambuur – Fortuna Sittard schreven de agenten elf bekeuren van 70 euro uit voor fout parkeren. Eén automobilist kreeg zelfs een boete van 100 euro. Dit omdat zijn voertuig zo geparkeerd stond, dat alleen nog een fiets er langs kon. Ook bij de komende thuiswedstrijden van SC Cambuur zal er extra aandacht zijn voor het parkeren.

Scooter in beslag genomen
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag de scooter van een 22-jarige inwoner van Leeuwarden in beslag genomen. Surveillerende agenten zagen de man rijden en ze wisten dat hij geen rijbewijs had. Hiervoor was hij al drie keer eerder bekeurd. Twee agenten op mountainbikes hielden hem op het Herenwaltje staande, waarna zijn scooter in beslag werd genomen. Tevens werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder helm, het rijden zonder rijbewijs en het ontbreken van een kentekenplaat.

Schennispleger aangehouden
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 24-jarige automobilist uit Dronrijp aangehouden op verdenking van schennispleging. Twee fietssters hadden via 1-1-2 de politie gewaarschuwd omdat ze werden gevolgd door een naakte man in een auto. De twee vrouwen konden een goede omschrijving geven van de auto. Agenten zagen het betreffende voertuig rijden in de Carel van Manderstraat. De bestuurder kreeg een stopteken. Hij bleek alleen maar een t-shirt te dragen. De bestuurder werd dan ook aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier werd hij voor nader onderzoek ingesloten. Tegen de man werd, nadat hij was gehoord, zaterdagochtend proces-verbaal opgemaakt. Vervolgens mocht hij het politiebureau weer verlaten.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.