Twee Polen aangehouden voor heling
LEEUWARDEN – De politie heeft zaterdagmiddag bij een sleepbedrijf twee Polen van 50 en 17 jaar aangehouden op verdenking van heling. Agenten troffen zaterdagochtend in een sloot langs de Wâldwei een onbeheerde auto aan. De auto met Pools kenteken werd geborgen door een bergingsbedrijf. In de loop van de dag kwamen twee Polen bij het politiebureau aan de Gardeniersweg. Ze waren op het zoek naar hun auto. Het bleek te gaan om de auto die door het bergingsbedrijf uit de sloot langs de Wâldwei was gehaald. Een agent ging met de twee mannen mee naar het bedrijf. Hij zag achter in de auto een buitenboordmotor liggen. Na controle bleek dat deze motor als gestolen stond gesignaleerd. Beide mannen werden aangehouden op verdenking van heling. De buitenboordmotor werd in beslag genomen. Maar ook de auto, een mes, een sirene, een zwaailicht en een ploertendoder. De twee Polen werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Hennepkwekerij opgerold
LEEUWARDEN – De politie heeft zaterdagavond in een woning Achter de Hoven een hennepkwekerij opgerold. De eigenaar van de woning had al maanden geen huur ontvangen en daarom ging hij een kijkje in de woning nemen. Daar ontdekte hij een hennepkwekerij. De politie werd gewaarschuwd. De agenten troffen een kwekerij aan zonder hennepplanten. De officier van justitie gaf toestemming om alle apparatuur in beslag te nemen en te vernietigen. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de huurder van het pand.

Aanhoudingen na overtreding gebiedsverbod
LEEUWARDEN – De politie heeft zaterdag twee inwoners van Leeuwarden van 33 en 28 jaar aangehouden na overtreding van een gebiedsverbod. Beide mannen mogen voor een bepaalde tijd niet in de binnenstad komen, dit vanwege de overlast die ze daar veroorzaakten. Agenten zagen zaterdagavond de 33-jarige man in de Oude Oosterstraat lopen. Hij werd al weer voor de derde keer in drie weken tijd aangehouden voor overtreding van het gebiedsverbod. De 28-jarige Leeuwarder liep in de nacht van zaterdag op zondag in de Peperstraat. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt. Vervolgens mocht de man het bureau weer verlaten. Later die nacht werd hij wederom aangehouden in de binnenstad. Ook deze keer werd wederom proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De Leeuwarder had afgelopen week ook al een keer het gebiedsverbod overtreden. Ook toen werd hij aangehouden.

Aanhouding na geluidsoverlast
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in een woning aan deMagnoliastraat een 25-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Agenten waren al vaker op dit adres geweest vanwege geluidsoverlast. Eerder die nacht had de man hiervoor dan ook al een bekeuring gehad. Tegen hem was toen ook gezegd dat bij een volgende keer de geluidsapparaat in beslag zou worden genomen. Later die nacht kwam wederom een melding van geluidsoverlast. De tv van de man werd in beslag genomen. De Leeuwarder werd kwaad en beledigde de agenten. Hij werd aangehouden en samen met de geluidsapparatuur overgebracht naar het politiebureau. De Leeuwarder werd daar voor nader onderzoek ingesloten.

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed
LEEUWARDEN  – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag het rijbewijs van een 38-jarige automobilist uit Leeuwarden ingevorderd na het rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder kreeg op de Harlingerstraatweg een stopteken. De agenten hadden het sterke vermoeden dat de man onder invloed van alcohol reed. Hij werd dan ook voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 705 ug/l, goed voor een rijverbod en een proces-verbaal. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Auto in beslag genomen
LEEUWARDEN – De politie heeft zondagochtend de auto van een 31-jarige automobilist uit Ter Apel in beslag genomen. Een surveillerende motoragent reed over de Archipelweg en zag dat de 31-jarige man zijn auto daar parkeerde. Het was de agent bekend dat deze bestuurder niet beschikte over een rijbewijs. Hiervoor is hij in het verleden diverse malen bekeurd. Daarnaast bleek zijn auto ook niet te zijn verzekerd. Het voertuig werd dan ook in beslag genomen. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs en het rijden zonder verzekering.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.